GAZANFER ÖZCAN UNUTULMADI…

Ünlü tiyatro sanatçısı Gazanfer Özcan ölümünün üçüncü yıldönümünde özlemle anıldı. Sanatçı Gazanfer Özcan için Kozyatağı Kültür Merkezi’nde...

22 Şubat 2012 - 15:00

Ünlü tiyatro sanatçısı Gazanfer Özcan ölümünün üçüncü yıldönümünde özlemle anıldı. Sanatçı Gazanfer Özcan için Kozyatağı Kültür Merkezi’nde kendi adını taşıyan Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Tiyatro Sahnesi’nde bir anma gecesi düzenlendi.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün ev sahipliğinde düzenlenen geceye Özcan’ın kızı Fulya Özcan Ündüz, yakınları ve eşi Gönül Ülkü, Sanatçı dostları katıldı. Gazanfer Özcan’ın çeşitli oyunlarından kesitlerin yer aldığı film gösteriminin ardından konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, usta tiyatrocu Özcan’ın mütevazı kişiliği ve büyük oyunculuğu ile her zaman yaşamaya devam edeceğini söyledi. Kadıköy Belediyesi olarak onun adını bir tiyatro sahnesine vermekten büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Öztürk, “Ülkeleri karanlıktan aydınlığa kültür ve sanat ile geçirebiliriz. Onun adını taşıyan bu sahne üç yıldır sürekli sanat olayları ve onları takip eden sanatseverlerle doluyor. Bu da bize ayrı mutluluk veriyor” dedi.
Tiyatroseverlerin yoğun ilgi gösterdiği ve merdivenlere taştığı gece de aile adına bir konuşma yapan sunucu Osman Tan Erkır da, salonun muhteşem doluluğunun kendisini ve aileyi ayrıca mutlu ettiğini belirtti. Sahneye Gazanfer Özcan adının verilmesinden son derece mutlu olduklarını kaydeden Erkır, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’e sanata ve sanatçıya verdiği değerden dolayı teşekkür etti.
Sanatçı Volkan Severcan da birçok tiyatroya oyun oynamak için gittiklerini ancak Gazanfer Özcan sahnesinin ayrı bir güzelliği olduğunu ve Gazanfer Özcan adının verilmesinin ayrı bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Gönül Ülkü’nün duygusal anlar yaşadığı ve ağladığı gece, Volkan Severcan, Melda Gürk, Ayşen Gruda ve Nuri Gökaşan’ın oynadığı “Bavul” adlı tiyatro oyunu ile devam etti. 

ARŞİV