Gastronomiciler 'sürdürülebilirlik' için buluşuyor

Türkiye’nin ilk gastronomi festivali “Restoran Haftası”nın 11’incisi başladı. 31 Mayıs’a dek sürecek olan festivalde bu yıl ilk kez, “35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması” düzenlenecek

09 Mayıs 2022 - 15:44

Türkiye’nin ilk gastronomi festivali olan Restoran Haftası, Metro Türkiye ana sponsorluğunda Dude Table tarafından 11. kez düzenleniyor. 100’ün üzerinde restoranın katılacağı hafta, 5 Mayıs’ta başladı, 31 Mayıs’a dek İstanbul başta olmak üzere İzmir, Bodrum, Denizli ve Gaziantep’te de gerçekleştirilecek. Bu yılki teması “Sürdürülebilirlik” olan Restoran Haftası, menüleri ile hem lezzetin hem de sürdürülebilirliğin birlikte mümkün olduğu bir deneyim sunacak.

 ATIKSIZ MENÜLER 

Kadıköy’deki Akasya AVM’nin Alışveriş Merkezi sponsoru, Hellmann’s’ın ise Sokak Lezzetleri Sponsoru olduğu Restoran Haftası, tüm gastronomi tutkunlarını bu yıl da yeni lezzet deneyimleri yaşamaya davet ediyor. Restoran Haftası süresince Türkiye’nin önde gelen katılımcı restoranları, etkinliğe özel olarak oluşturdukları sürdürülebilirlik temalı menülerini daha uygun fiyatlarla lezzet severlerle buluşturacak. Türkiye’nin önemli restoranlarının şeflerince hazırlanacak menüler uygun fiyatla sunulacak. 60 ve 90 TL’lik menülere ek olarak, 125 TL’lik Restoran Haftası Tabakları ve 225 TL’lik Tadım Menüleri de bulunuyor. Haftaya katılan markalar menülerini “sürdürülebilirlik” teması kapsamında, atıksız mutfak disiplinine uygun, yerel ve coğrafi işaretli, vegan ve vejetaryen menüler olarak üç kategoride oluşturacak.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KONUŞULACAK

Kadıköy’den mekanların da katılacağı Restoran Haftası’nda aynı zamanda Türk mutfağı farklı perspektiflerden ele alınıyor. Etkinlik programına ilk kez 2019 yılında alınan ve gastronomi profesyonellerini buluşturarak her yıl farklı bir temayı işleyen Türk Mutfağı 2.0 Konferansı’nın bu yılki teması ise “Sürdürülebilirlik” olacak. 14 Mayıs’ta Feriye’de düzenlenecek olan konferansta gastronomi profesyonelleri, sürdürülebilir Türk mutfağı üzerine konuşacak. 

35 YAŞ ALTI ŞEFLER YARIŞACAK

Bu yılki programda Metro Türkiye’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek “35 Yaş Altı 3 Şef” yarışması ise ilk kez düzenlenecek. Finale kalan 3 genç şefe Prag’ta bulunan Metro platformunda eğitim hakkı verilecek. Yarışmanın jüriliğini; Gastronometro Direktörü Maximillian J.W. Thomae, Dude Table Gastronomi Ajansı Başkanı Funda İnansal, Gazeteci- Gastronomi Yazarı Ebru Erke ve Cooks Grove Kurucusu Şef Şemsa Denizsel üstlenecek. Atıksız mutfak prensibiyle hazırladıkları reçeteleri ile jüri karşısına çıkacak 10 aday arasından seçilen 3 şef son hafta açıklanacak. Yarışmada başarılı olan bu 3 şef aynı zamanda “Türk mutfağının sürdürülebilir genç elçileri” olacak. 

AKASYA AVM’DE ÖZEL ETKİNLİKLER

Yaklaşık üç hafta sürecek olan Restoran Haftası damaklarda iz bırakırken, 13 Mayıs’ta Akasya AVM’de Melis Danişmend’in sahne alacağı açılış konseri ile İstanbullulara keyifli anlar yaşatacak. 17 Mayıs’ta Akasya Kültür Sanat’ta gerçekleşecek olan Sürdürülebilirlik Sahnesi’nde Türkiye’nin önde gelen şefleri Bora Bozankaya, Deniz Temel ve Müge Ergül, Bahar Akıncı moderasyonunda mutfakta sürdürülebilirliğin önemini konuşurken Gaziantep’ten Galez ve Denizli’den Labada’nın lezzetleri dinleyicilere sunulacak. Akasya AVM’nin Restoran Haftası noktalarından Cafe 33’te 25 Mayıs’ta düzenlenecek olan “Bahar Akıncı ile Restoran Haftası Menü Tadımı” ile Cafe 33’ün Restoran Haftası’na özel oluşturduğu menüsü, lezzet tutkunları tarafından tadılacak. 

SOKAK LEZZETLERİNE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DOKUNUŞU

Restoran Haftası’nın sokak lezzetleri sponsoru Hellmann’s kafessiz yumurtalarla reçetesini hazırladığı mayonezi ve sürdürülebilir domateslerden ürettiği ketçabı ile Restoran Haftası noktalarına sos deneyiminde sürdürülebilir bir çözüm ortağı oluyor. Hellmann’s’ın sahiplendiği Restoran Haftası Sokak Lezzetleri kategorisinde yer alan Banko Burger’in Dekk şubesinde de  21 Mayıs’ta “Atıksız Sokak Lezzetleri” tadımı gerçekleştirilecek. 

 

http://www.restoranhaftasi.com









 

 


ARŞİV