Galler'den Ekolojik Yaşam Merkezi'ne ziyaret

Kadıköy Belediyesi Ekolojik Yaşam Merkezi'ni, Odak Kooperatifi 'nin düzenlediği etkinlik kapsamında Galler'den 10 ilkokul öğretmeni ziyaret etti

19 Mayıs 2023 - 08:24

Odak Kooperatifi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Galler'den 10 ilkokul öğretmeni,Kadıköy Belediyesi Ekolojik Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti.

Kadıköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'nde Çevre Mühendisi Gizem Çelebi ile Ekolojik Yaşam Merkezi Birim Sorumlusu Yasemin Berk, ziyaretçi öğretmenlere merkezi gezdirdi, merkezin kuruluş aşamasını, amacını ve merkezde verilen eğitimler hakkında bilgi verdi.

Aktarılan bilgilerin ardından doğadan toplanan renkli yapraklar ve çiçekler ile tablolar yapıldı.

Odak Kooperatifi'nden Gökçe Ahi, “Öğretmenlerin bu merkezi görmelerini çok istedik. Çünkü ekolojik yaşama dair kapsamlı bir yer. Doğal materyallerle neler yapabiliriz diye yola çıktık. Çiçekler, yapraklar ve kozalak topladık. Bunlarla tablo yaptık. Buradan edindikleri bilgileri ve deneyimleri öğrencileriyle paylaşacaklar.” dedi.

“HARİKA BİR YER”

Öğretmenlerden Amanda Evans, “Burası inanılmaz bir yer. Çünkü şehrin ortasında, etrafta binalar var. İnsanlar kolay erişebiliyor. Bu yönü beni etkiledi. Diğer harika olan şey de merkezin gönüllülerle birlikte yapılması. Yerel sahiplenme var. Birlikte emek verilmiş. Buradan edindiğim bilgileri, izlenimleri öğrencilerime anlatacağım.” diye konuştu.

Ekolojik Yaşam Merkezi’ndeki farklı yaş gruplarına yönelik (çocuk-yetişkin) gerçekleşen ücretsiz atölye ve eğitimler hakkında bilgiyi “ekolojikyasam.kadikoy.bel.tr” web sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz, atölyelere bu web sitesi üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Atölyeler ve eğitimler hakkında daha ayrıntılı bilgi için  (0216) 356 25 82 numaralı telefonu da arayabilirsiniz. 


 


ARŞİV