Fenerbahçe'nin ROMANTİKA'sı

İstanbul’un dillere destan cazibe merkezi Fenerbahçe Parkı, doğallığını muhafaza etmiş, şehrin el değmemiş son köşelerinden; Romantika ise parkın ortasında çiçek gibi açıyor

14 Mayıs 2015 - 16:28

Romantika, estetik zevkin doğayla, lezzetin özenli sunumla kesiştiği yerde, yıllardır misafirlerini ağırlıyor. Romantika’ya gelenleri ilk olarak, Marmara’nın mavi sularında martı misali çırpınan yelkenliler ve seyrine doyum olmaz Adalar manzarası karşılıyor. Yüzlerce ağaç, tertemiz hava, göğe karışan kuş sesleriyle özlediğimiz İstanbul, merhaba diyor. Burada klakson sesleri, egzost kokuları, kargaşa ve kaos yok. Birkaç dakikası şehrin çileli saatlerine bedel saf huzur var. Çiçek kokularının baş döndürdüğü, kuytularında kedilerin uyukladığı, zamanın yavaşladığı Romantika, artık hatıralarda kalmış eski İstanbul’dan bir kesit sunuyor.


Boydan boya camlar, içerisi ve dışarısı arasındaki sınırları en aza indiriyor. Dört duvar arasında değil, ağaçların gölgesinde ve denizin kıyısında hissi yaşatıyor. Bahçesi çimenlerle, uslu kedileriyle, rengârenk çiçekleriyle ve deniz kokusuyla tüm yorgunluğu çekip alıyor. Romantika, Fransız işi oturma grupları, Venedik tarzı avizeleri, dantel şıklığında yemek takımlarıyla zarafetin vücut bulmuş hali gibi.

MİDELERİ DE ŞENLENDİRİYOR
Bu muhteşem tabloyu tamamlamada geriye tek bir renk kalıyor; mutfak… Tahmin edileceği üzere, böylesi bir mekân, lezzet açısından da en iyisini vaat ediyor. Ağaç yaprakları arasından süzülen güneşin aydınlattığı masanızda hamur işinden şarküterisine, omletinden reçeline, peynir çeşitlerinden içecek türlerine kahvaltı için akla gelebilecek her şeyin en doğalı ve tazesi sunuluyor. Aşçıların hünerleri saymakla bitmiyor; pide çeşitlerinden ızgaralara, tavuk yemeklerinden salatalara, tatlılardan sandviçlere uzanan zengin menüsüyle Romantika sadece gönülleri değil, mideleri de en iyi şekilde doyuruyor.
Kahvaltı, öğle yemeği, beş çayı, akşam yemeği veya gece gezmesi; Romantika’da günün her saati ve yılın dört mevsimi, doğası, lezzeti ve güzelliğiyle sizin için de bir masa var. Özel davetler için ayrılmış iki özel odası da misafirlerini ağırlamak isteyenler için güzel bir seçenek olarak duruyor.
SAHİLİN ÇİÇEKLİ BAHÇESİ
İstanbul’u İstanbul yapan yerlerin başında gelen Fenerbahçesi’nin geçmişi, şehrin kadim tarihi kadar köklü. Bir zamanlar Bizans seçkinlerinin ikametgâhı olan Fenerbahçe, gün gelmiş Osmanlı Sultanları’nın konaklarına ev sahipliği yapmış.
Çağlar süren ihtişamın sonrasında, Fenerbahçe kısa da olsa fetret devri yaşamış. Eski günlerinin uzağında bakımsız ve boynu bükük kalsa da 1990’da Kadıköy Belediyesi ve Turing Başkanı Çelik Gülersoy’un anlaşması ile yeni ve temiz bir sayfa açılmış.
Fenerbahçe kısa sürede geçmiş günlerini kıskandıracak güzelliğe kavuşur. Uçsuz çimenlikler, yüzlerce ağaç, binlerce çiçek ve masmavi deniziyle İstanbul’un nazar boncuğuna dönüşür.
1991 Mart’ından bu yana hayattan ve İstanbul’dan keyif almasını bilenlerin uğrak noktası Romantika, Fenerbahçe Parkı’nın en güzel yerinde. Sadece Kadıköy sakinleri için değil, kent belleği adına nadide bir mekân. Şehrin hem içinde, hem de bir o kadar dışında olmanın ayrıcalığını taşıyor.
Adres: Fenerbahçe Mah. Alara Sok. No:1/7A Kadıköy / 0216 336 38 28

ARŞİV