Fenerbahçe'de deprem bilinci eğitimi

Fenerbahçe Mahalle Gönülleri Çevre ve Afet Komitesi, Deprem Afet ve Acil Durum Bilinçlendirme eğitimlerinin Programlı 4. Eğitimini 19 Kasım Cumartesi günü yaptı

21 Aralık 2011 - 09:42

Fenerbahçe Mahalle Gönüllüleri, bir taraftan mahalle sakinlerini bilinçlendirmek için deprem eğitimleri düzenlenirken bir taraftanda ilköğretim okullarında deprem tatbikatları yapıyor.

Fenerbahçe Mahalle Gönülleri Çevre ve Afet Komitesi, Deprem Afet ve Acil Durum Bilinçlendirme eğitimlerinin Programlı 4. Eğitimini 19 Kasım Cumartesi günü Kadıköy Gençlik Merkezi toplantı salonunda yaptı.

Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü BAK Eğitmenleri Hakan Özdemir, Mustafa Coşkun ve Binnazlı Saka tarafından verilen eğitime 60 mahalle sakini katıldı. Ayrıca, Zühtüpaşa, Caddebostan ve Fenerbahçe Gönüllüleri Başkanları, Çevre ve Afet Komitesi üyeleri, Zühtüpaşa muhtarı Harika Develioğlu, Feneryolu muhtarı İbrahim Aktaş ve Fenerbahçe Muhtarı Serap Alp Bilir ve bütün eğitimlerde desteklerini esirgemeyen Kent Konseyi Başkanı Aykut Dağyeli de katılımcılar arasındaydı.
Fenerbahçe Mahallesi Gönüllüleri Çevre ve Deprem Komite Başkanı Ahmet Tanju’nun Fenerbahçe Afet Yerleşim ve Tahliye Planı Haritasının sunumundan sonra bu eğitimlerin devamı olan ABC, TAG, Yangın, İlk Yardım ve Afet Konteynır eğitimlerinin verileceğini ve diğer Mahalle Gönüllüleri ile koordineli çalışmalar yapılacağını söyledi.
OKULDA DEPREM TATBİKATI
Fenerbahçe Mahallesi Gönüllüleri Çevre ve Afet Komitesi’nin 2011-2012 programında olan, Mahalle sınırları içinde bulunan okullarda uygulanacak Afet ve Acil Durum Bilinçlendirme eğitimi, okul tahliye tatbikatının ikincisi Kalamış Şehit Murat Özyalçın İ.Ö.Okulunda 13-14-15 Aralık tarihlerinde yapıldı.
Kadıköy Belediyesi Çevre ve Koruma müdürlüğü BAK Eğitmenleri tarafından eğitimin 1. ve 2. günleri tüm sınıflarda görsel sunumlar ve uygulamalar yapıldı. 3. gün okul tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Bu tatbikata 30 eğitmen ve 475 öğrenci katıldı ve tatbikat başarıyla tamamlandı.

ARŞİV