"Evde Temizlik Hizmeti" sürüyor

Kadıköy Belediyesi'nin yaşlı, engelli ve kronik sağlık sorunu olan Kadıköylüler için 2016 yılında hayata geçirdiği “Evde Temizlik Hizmeti” devam ediyor

08 Ocak 2024 - 12:55

Fotoğraflar: Gürbüz Engin

Kadıköy Belediyesi'nin 2016 yılında yaşlı, engelli ve kronik sağlık sorunu olan Kadıköylüler için başlattığı “Evde Temizlik Hizmeti” ara vermeden devam ediyor. Kadıköylülerle dayanışmayı amaç edinen hizmetten, 311 hane ayda bir defa ücretsiz olarak yararlanıyor.  Kadıköy Belediyesi uzmanları tarafından yapılan incelemeler sonucunda belirlenen evlerde ayrıntılı temizlik yapılarak özellikle 65 yas üstü veya engelli bireylerin rahat ve temiz koşullarda yaşaması destekleniyor. 

“TEMİZLİK DETAYLI YAPILIYOR”

Evde temizlik hizmeti çalışanlarına da  hijyen eğitimleri dışında hizmetin niteliği, hizmet verecekleri kesimin yaş özellikleri, 65 yaş üstü bireylerin hakları, ihtiyaçları ve beklentileri gibi konularda farkındalık eğitimleri veriliyor. Her evde 4 kişilik bir ekip tarafından gerçekleşen hizmette temizlik oldukça detaylı bir şekilde yapılıyor.

Camlar, kapılar, avizeler siliniyor, mutfakta bulunan fayans yüzeyler, dolap dış yüzeyleri, tüm beyaz eşyalar, lavabo ve musluklar temizleniyor. Evde bulunan eşyaların, kalorifer peteklerinin tozları alınıyor. Nevresimler değişiyor, perdeler yıkanıp takılıyor, evde bulunan zeminler elektrik süpürgesi ile süpürülüp siliniyor. Balkon temizleniyor, evdeki çöpler toplanıp dışarı çıkarılıyor.

HİZMETTEN KİMLER FAYDALANABİLİR ?

Evde Temizlik Hizmeti yaşa bağlı sağlık sorunları, fiziksel güçsüzlük ya da ekonomik yetersizlikler nedeniyle hanenin hijyen koşullarını sağlamakta desteğe ihtiyacı olan 65 yaş üstü yalnız yaşayan bireyler ve çiftler, engeli ya da kronik sağlık sorunu olan yalnız yaşayan bireyler veya çiftlere veriliyor. 

Evde temizlik hizmetinden yararlanacak evler; sosyal servis meslek elemanlarınca (Sosyal Hizmet Uzmanı, Sosyolog, Psikolog) ikamet adreslerinde yapılan sosyal inceleme sırasında evde temizlik desteğine ihtiyacı olduğu tespit edilen bireyler arasından seçiliyor.

İncelemede bireyin fiziksel, psiko-sosyal, sağlık durumu, hanenin hijyen ve temizlik koşullarını sağlamada desteğe olan ihtiyaç derecesi, hanenin hijyen koşulları vb. gibi) değerlendirilip her bir birey hakkında içinde bulunduğu koşula göre karar veriliyor.

Evde Temizlik Hizmeti hakkında bilgi almak ve hizmetten faydalanmak için Kadıköy Belediyesi Rasimpaşa Sosyal Hizmet Merkezi’nin (0216) 418 21 75 / (0216) 349 11 89 numaralı telefonunu arayabilirsiniz.

“HER YER MÜKEMMEL TEMİZLENİYOR”

Kadıköy Acıbadem Mahallesi’nde oturan Enver ve Havva Yalçın, 2017 yılından beri Evde Temizlik Hizmeti’nden faydalanıyor..  83 yaşındaki Enver Yalçın, “Eşim ve ben sağlık sorunlarımız nedeniyle temizlik yapamıyoruz. Kadıköy Belediyesi’nin temizlik hizmetinden uzun yıllardır faydalanıyoruz. Bize her ay geliyorlar. Evimizin her yerini mükemmel bir şekilde temizliyorlar. Çok memnunuz. Çevremizdeki kişiler temizliğinizi kim yapıyor diye soruyor. Kadıköy Belediyesi diyorum.” diyerek hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

 

ARŞİV