Enteresan Günler Takvimi / EYLÜL

​Anneler Günü, Sevgililer Günü, Kadınlar Günü... vb. Bunlar bilinen ve dünyanın büyük çoğunluğu tarafından kutlanan özel günler. Oysa kutlanacak pek çok gün var, öyle ki hepsini kutlamaya kalksak 365 gün yetmez. Kimi tuhaf, kimi eğlenceli özel günler ve hikayelerini sizler için ay ay sıralıyoruz.

02 Eylül 2022 - 15:11

1 Eylül             Tembel Anneler Günü

2 Eylül              Sakal Günü / Akbaba Günü

3 Eylül              Gökdelen günü

6 Eylül              Erteleme Günü

7 Eylül              Kitap Satın Alma Günü / Salam Günü

8 Eylül              Aktörler Günü

10 Eylül           Büyükanne ve büyükbabalar günü

11 Eylül           Patron-Çalışan Değişim Günü / Patriot Günü (İkiz Kuleler)

12 Eylül           Video Oyunları Günü

13 Eylül           Yerfıstığı Günü / Batıl inançlara meydan okuma günü

15 Eylül            Nokta Günü / Esnaf günü

16 Eylül           Jimnastik Günü / Elma Yeme Günü / Çalışan Velilerin Günü

17 Eylül           Eş Takdir Günü / Eski arkadaşla buluşma günü

18 Eylül           İlk Aşıklar günü / Saygı günü

19 Eylül           Patrona Sarılma Günü /  Korsanca Konuşma Günü

25 Eylül           Yemek Günü

26 Eylül           Kereviz Günü / Batman Günü

28 Eylül           İyi komşuluk günü

29 Eylül           Aptalca soru sorma günü

  • 1990'ların sonlarında ABD’li Richard Simpkin, Avustralya efsanesi olarak gördüğü kişilere mektuplar yazdı. Bu efsaneler kendisine mektupla karşılık verince heyecanlandı. 2005’te   “Avustralya Efsaneleri” adlı kitabını yayınladı. Projeyi mümkün kılan mektuplara duyduğu heyecan, mektup yazmaya adanmış bir gün yaratmasına neden oldu. Böylece 1 Eylül 2014’te Dünya Mektup Yazma Günü'nü oluşturdu.  Simpkin, mektup yazmayı teşvik etmeye yardımcı olmak için okullarda mektup yazma atölyeleri düzenliyor, yetişkinleri sosyal medyadan bir mola verip mektup yazmaya teşvik ediyor.
  • 4 Eylül Ulusal Gazete Taşıyıcı Günü, sabahın erken saatlerinde haberleri sunan özel gazete taşıyıcılarına adanmış bir gün. İlk gazete taşıyıcısından bu yana çok şey değişti.. Bununla birlikte, gazete taşıyıcısı hala bir biçimde var. Her gazete taşıyıcısı, başlangıcını 180 yıl önce New York'ta girişimci genç bir göçmene borçlu. Museum of the City of New York tarafından yayınlanan bir fotoğrafa göre, The Sun'ın yayıncısı Benjamin Day ilk gazeteciyi 4 Eylül 1833'te işe aldı. O Eylül günü 10 yaşındaki Barney Flaherty reklamı yanıtladı. Her ne kadar ilanda "kararlı adamlar"ın uygulanacağı belirtilmiş olsa da, Flaherty editörü o kadar etkiledi ki Day çocuğun samimiyetinden o kadar etkilendi; ona işi verdi.
  • Erteleyiciler Amerika Kulübü, 1956 yılında Les Waas tarafından kuruldu. Kulübün başlangıcından kısa bir süre sonra komite, 5 Eylül'ü Bir Şeye Geç Kalma Günü olarak belirledi. Bu gün, programlarımıza uymamamıza izin veriyor. Bir an için dur ve yavaşla…

 

 

 


ARŞİV