Eğitimde alternatifler sempozyumu

Alternatif Eğitim Dergisi başta olmak üzere çeşitli kuruluş ve inisiyatiflerin düzenlediği “2. Uluslararası Alternatif Eğitim Sempozyumu” Kadıköy’de yapılacak.

20 Mayıs 2019 - 16:09

25 Mayıs Cumartesi günü sabah saat 8:30’da Barış Manço Kültür Merkezi’nde başlayacak olan bu ücretsiz sempozyum, Türkiye’den örnek alternatif eğitim uygulamalarının tanıtımı eşliğinde konuya dair bir bilinçlenme ve farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

İlki geçen sene yine Mayıs ayında aynı yerde düzenlenen 2 günlük sempozyumda  “alternatif eğitim” konusu birçok açıdan tartışılmıştı. Yurt içi ve Almanya, Avusturya, Fransa’dan eğitim alanında uzman çok sayıda konuşmacının katıldığı sempozyum, alternatif eğitimde yeni düşünce, yöntemler ve teknikler ana başlığı altında “Dünyada Eğitim ve Arayışlar, “Avrupa ve Türkiye’de Temel Eğitim Sorunları”, “Alternatif Okul Uygulamaları” gibi birçok panele ve çeşitli atölyelere ev sahipliği yapmıştı. Sempozyumun sonuç bildirgesinde ise “Birincisinin düzenlendiği sempozyuma yerli ve yabancı olmak üzere çok sayıda akademisyen, öğretmen ve çeşitli kuruluşlarda çalışan aktivistler katıldı. Oldukça geniş ve renkli bir katılım oldu. Farklı eğitim modellerine yer verildi. Türkiye’de alternatif eğitim konusunda çalışan çok sayıda kişi ve kuruluş var.  Sempozyumda alternatif eğitimde doğadan yararlanılması gerektiği düşüncesinde de duruldu. Daha değişik bir konsept ile gelecek yıl ikincisinin yapılması düşünülüyor.” Denilmişti.


ARŞİV