Cumhuriyet marşlarla kutlandı

Cumhuriyet Marşları Korosu, Cumhuriyet'in 100. yılı için Kadıköy İskele Meydanı'nda konser verdi

30 Ekim 2023 - 10:45

Kadıköy'de çalışma yürüten 13 koronun üyesinden oluşan Cumhuriyet Marşları Korosu, Cumhuriyet'in 100. yılı için  Kadıköy İskele Meydanı'nda konser verdi.

Koro, Selçuk İşcan şefliğinde Dumlupınar, Sakarya, Vatan Marşı, Çanakkale Türküsü gibi çok sayıda eseri seslendirdi. Kadıköylülerin ilgi gösterdiği konserde, marşlar ve türküler söylendi.

Selçuk İşcan, “Cumhuriyetimizin 100. yılında bir arada olmak heyecan verici. Birlikte olmak gerekiyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün ve Cumhuriyet'in önünde saygıyla eğiliyorum. Koromuzun kuruluş amacı Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini anlatan marşlarımızı, ulusal bilinci ve güveni, Atatürk sevgisini yaşatmak, canlı tutmak.

Ayrıca kuşaklar arası iletişimi sağlamak. Okullarımızda marşlar öğretilmiyor. Anneanneler, babaanneler, dedeler torunlarıyla marşları, türküleri söyleyemiyor. Toplumda ses birliği önemli. Çünkü müzik kaynaştırıcı ve birleştiricidir. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Cumhuriyet'e kanat gerenleri saygıyla selamlıyorum. Cumhuriyetimizin yüzyılı kutlu olsun.” dedi.

“CUMHURİYETİ KORUMALIYIZ”

Koro üyesi Asuman Akbabacan da düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Çok heyecanlıyım. Babam da bando yüzbaşısıydı. O yüzden benim hayatım marşlarla  geçti. Gençlere tanıdık, bilindik gelmeyebilir. Ama hala bizim tüylerimizi ürperten notalar bunlar.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını yaşıyoruz. Gurur duyuyorum. İlelebet sürmesini diliyorum. Cumhuriyet'i korumamız ve gençlere anlatmamız gerekiyor.”


ARŞİV