Çocuklar hem yazdı hem oynadı

Kadıköy Belediyesi'nin “Çocuklar Yarıyıl Şenliğinde Buluşuyor” sloganıyla düzenlediği şenliğin adreslerinden Defne Park Çocuk Kütüphanesi'nde çocuklar, “Masalımı Yazdım, Oynadım” atölyesinde buluştu

27 Ocak 2023 - 10:20

Kadıköy Belediyesi çocukların iki haftalık tatil dönemini keyifli bir şekilde geçirmesi için “Çocuklar Yarıyıl Şenliğinde Buluşuyor” sloganıyla dolu dolu bir şenlik programı hazırladı. Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi, Kozyatağı Kültür Merkezi, Caddebostan Kültür Merkezi ve Barış Manço Kültür Merkezi’nde 21 Ocak ile 5 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen şenlikte, her yaş grubuna yönelik etkinlikler var.

Programda tiyatro oyunları, film gösterimleri, dans, karikatür, resim, felsefe, kartondan ve keçeden oyuncak yapımı ve atölye çalışmaları yer alıyor. Ücretsiz olan etkinliklere katılmak için kültür merkezlerine ait telefonlardan rezervasyon yapılabilir.

Yarıyıl şenliğinin adreslerinden biri de Kadıköy Belediyesi Defne Park Çocuk Kütüphanesi. Çocuklar, 21 Ocak Cumartesi günü Defne Park Çocuk Kütüphanesi'nde “Masalımı Yazdım, Oynadım” atölyesinde buluştu. Elvan Ezgi Keskin Can'ın eğitmen olduğu atölyede, çocuklar kralın kayıp olan  tacını bulmak için birlikte masal yazdı daha sonra da bu masalı canlandırdı.

“KENDİ MASALLARINI YAZDILAR”

Atölye eğitmeni Elvan Ezgi Keskin Can, “Çocuklar yaratıcı düşüncelerini ortaya koydular, masalı yazdılar. Daha hiç kimsenin bilmediği, dinlemediği bir masal. İlk defa bugün burada yazıldı. Çocukların hepsi bir cümle ekledi. Eklene eklene masal ortaya çıktı. Masalı yazmak onları çok mutlu etti. Kendi ürettikleri masalı sonra canlandırdılar. Hızlı düşünmeleri ve ekip çalışması için çok faydalı bir atölye.” ifadelerini kullandı.  

Maltepe'den gelerek atölyeye katılan Karaca Gürkan, “Daha önce böyle bir atölyeye katılmadım. Kralın tacı kayıptı. Tacı bulmak için masal yazdık. Sonra oynadık. Çok heyecanlı ve eğlenceliydi.” dedi. Karaca'nın annesi Deniz Gürkan da şunları söyledi: “Kadıköy Belediyesi'nin çocuklara yönelik çalışmalarını sosyal medyadan takip ediyorum. Defne Parkı da duymuştuk. Etkinliği görünce kayıt yaptırdık ve geldik. Diğer atölyelerde de yer bulursak katılmak istiyoruz.”

KÜTÜPHANENİN KÜÇÜK MİSAFİRİ

Atölye öncesi çocuk kütüphanesinde kızı Ela ile kitap okuyan İrem Meder Çalık ile kütüphane üzerine sohbet ettik. Kozyatağı'nda oturduğunu söyleyen İrem Meder Çalık, “Defne Parkı duymuştum. Buradan geçerken uğramak istedik. Ortam çok hoşumuza gitti. Kütüphaneye hemen üye olduk. Kitaplarımızı seçtik. Burada da kitap okumanın mutluluğunu kızımla birlikte yaşıyoruz. Kütüphane kültürünü almasını istiyorum. Çok güzel bir girişim. Bunun için Kadıköy Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 



 


ARŞİV