Çocuk Sanat'ta mezuniyet coşkusu

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nin (ÇSM) mezuniyet törenleri, belediyeye ait Caddebostan Kültür Merkezi ile Yeldeğirmeni Sanat Merkezi'nde yapıldı. Mezuniyet töreninde 700 öğrenci sertifika aldı.

12 Haziran 2023 - 15:13

Kadıköy Belediyesi'nin eğitimde fırsat eşitliğinden hareket ederek ücretsiz olarak eğitim verdiği Çocuk Sanat Merkezi'nde (ÇSM) mezuniyet heyecanı yaşandı.

Baleden piyanoya kadar sanatın birçok disiplinine kucak açan ve çocukları sanatla harmanlayan Çocuk Sanat Merkezi'nin mezuniyet töreni, 10 ile 11 Haziran tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi ile Yeldeğirmeni Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

Törene, Çocuk Sanat Merkezi Proje Koordinatörü ve Müzik Eğitmeni Yeşim Altınay, merkezin çalışanları, eğitmenleri ve aileler katıldı.

“ÇOCUKLARA GÜZEL YOLLAR AÇTIK”

Çocuk Sanat Merkezi Proje Koordinatörü Yeşim Altınay, “15. yılımız ve 14 yıldır çocuklarımızı mezun ediyoruz, sertifikalarını veriyoruz. Çocuk Sanat Merkezi, çocuklara güzel yollar açıyor. Mezun olan çocuklarımız daha sonra merkeze eğitmen olarak dönüyor. Bunun ayrı bir gururunu yaşıyoruz. Sanatın birçok dalında verilen eğitim pahalı. Merkemiz eğitimde fırsat eşitliğini önemseyerek eğitim veriyor. O yüzden merkezimizde verilen eğitimler çok kıymetli. Merkezimiz açıldığı günden beri binlerce çocuğa dokundu, dokunmaya da devam edecek.” diye konuştu.

Çocuk Sanat Merkezi'nde iki yıl piyano eğitimi alan Beril Öztürk, “Piyano çok eğlenceliymiş. Piyanonun tuşlarına bastığınız zaman parmaklarınız dans ediyormuş gibi oluyor. Erdem öğretmenimden severek ders aldım. Merkezde çok mutlu oldum. Konser verdiğim için de çok iyi hissediyorum.” dedi.

“HEM MUTLU HEM ÜZGÜNÜZ”

İkiz kardeşler Ece ile Eda Yalçın da duygularını ve düşüncelerini şöyle dile getiriyor: “Günlerimiz çok güzel geçti. Notalarla birlikte çok fazla şarkı öğrendik. Mezun olduğumuz için hem mutlu hem de üzgünüz.”

Merkezde iki yıl keman eğitimi alan Bade Tiniş, “Çocuk Sanat Merkezi bana kemanın ne kadar güzel bir enstrüman olduğunu gösterdi. Çok eğlenceli bir yerdi. İlk konserim oldu. Kemanı çok sevdim, keman çalmaya devam edeceğim.” derken Bahar Eda Canova da şunları söyledi: “Koşa koşa derslere gittim. Selin öğretmenimden keman dersi aldım. Günlerim çok güzel geçti. Burada çalmak güzel bir duyguydu.”

“ÇOĞALARAK DEVAM EDECEĞİZ”

Çocuk Sanat Merkezi'nde keman ve piyano eğitimi veren Selin Cansu Yörük, “Bu yıl 13 öğrencimi mezun ettim. Çok güzel bir duygu. Her yıl çocuklarla güzel dersler yapmayı sürdüreceğiz. Çoğalarak devam edeceğiz. ” dedi. 

 

 

 

 


ARŞİV