Çocuk Hakları Günü konseri

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi orkestrası ve korosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları'nın Çocuk Hakları Festivali kapanış konserini verdi

21 Kasım 2022 - 12:47

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bu yıl ikinci kez Çocuk Hakları Festivali düzenledi. Festival, 19 ile 20 Kasım tarihlerinde tiyatro sahnelerinde, mahalle evlerinde, kütüphanelerde çocukları ve yetişkinleri ağırladı.

Atölyelerin, konserlerin ve söyleşilerin yer aldığı festivalin kapanışı ise Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi (ÇSM) orkestrası'nın ve korosunun verdiği konserle yapıldı. Müze Gazhane Dr. Sevda Şener Sahnesi'nde verilen konserde, coşku dolu anlar yaşandı. Şarkıların hep bir ağızdan söylenmesi de etkinliğe renk kattı.

“ANLAMLI GÜNDE KONSER VERDİK”

Çocuk Sanat Merkezi Proje Koordinatörü ve Müzik Eğitmeni Yeşim Altınay, “Çocuk Hakları Günü'nde buradayız. Çocuklarımızla ve öğretmenlerimiz ile birlikte anlamlı bir günde konser verdik. Çok güzel bir konser oldu. Salondaki herkesin yüzündeki mutluluğu görmek bize ayrı bir keyif verdi.” ifadelerini kullandı.

“MUTLUYUM, GURURLUYUM”

Çocuk Sanat Merkezi Orkestrası'nda yer alan Ayzin Ada Dilbaz, “Keman eğitimine Çocuk Sanat Merkezi'nde başladım. Orkestrada çalmak ise ayrı bir heyecan. Bugün burada olmaktan dolayı da çok mutluyum. “dedi. Çocuk Sanat Merkezi'nde 2017 yılında keman eğitimi almaya başlayan, şu anda orkestrada yer alan Ceren Nur Altındağ da şunları söyledi: “Çok mutluyum. Arkadaşlarımla ve öğretmenlerimizle konser vereceğiz. Gurur verici bir durum.”

 

 


ARŞİV