Çizer adayları ekran başına

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi, usta çizerlerin mesleki bilgiler paylaştığı ve çizim teknikleriyle ilgili eğitim verdiği Youtube kanalı kurdu

17 Şubat 2024 - 10:55

Açıldığı günden beri binlerce Kadıköylünün çizgilerle tanışmasına vesile olan Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi, usta çizerleri daha çok çizgiseverle buluşturmak için Kadıköy Karikatür Evi Youtube kanalını kurdu.

DENEYİMLERİNİ PAYLAŞIYORLAR

Yaklaşık iki ay önce yayınların paylaşıldığı bu kanalda usta ve genç kuşak çizerler, “Röportaj serisi” ile çizerliğe nasıl adım attıklarının, meslek yaşamlarından anekdotları paylaşıyor. Çizerler bu programda ayrıca, geleceğin çizer adaylarına tavsiyelerini de sunuyor. Behiç Pek ve Necmi Yalçın ile başlayan röportaj serisinin gelecek bölümlerinde ise Sibel Bozkurt, Memo Tembelçizer, İlke Ekbul ve Cengiz Üstün deneyimlerini paylaşacak.

EĞİTİMLERE DEVAM

Karikatür Evi’nin Youtube kanalında yer alan bir içeriklerden biri de eğitim videoları. “Nasıl Çiziyor?” adlı bu programda profesyonel çizerlerin çalışmalarını izlemek mümkün. Basit şekilde karikatür nasıl çizilir, karikatür çizmenin aşamaları, çizerken nelere dikkat edilmeli? Sorularının cevapları usta çizerler tarafından veriliyor. Şu ana kadar Cengiz Üstün, İlke Ekbul, Behiç Pek ve Sibel Bozkurt’un videolarının paylaşıldığı bu seride farklı çizerler de eğitim verecek. Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi sorumlusu Meriç Karçal, “Bu videoları takip ederek çizer adayları bol bol pratik yapabilir, benzer ve farklı şekilde çizebilirler. Bu format daha çok hayvan figürleri, çizgi film, sinema karakterleri gibi temel karakter çizimlerinden oluşuyor” dedi.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI SOSYAL MEDYADA

Kanalda yer alan son program ise “Sen de Çizebilirsin? Bu videolarda ise Karikatür Evi’nde yapılan atölye çalışmaları sosyal medyada paylaşılıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Karçal, “Eğitmen çizerlerimizden biriyle bir öğrencimiz birlikte çizim yapıyorlar. Bu çalışmalar, Nasıl Çiziyor? formatından daha kapsamlı videoları içeriyor. Bir atölye sürecini, yine daha kısa ve temel bilgiler içerecek şekilde sunmayı hedefliyoruz. ‘Sen de Çizebilirsin’ formatı için hazırlıklarımızı, çekimlerimizi yaptık, henüz paylaşıma geçmedik. Anıl Gürak ve Gökçe Akgül hocalarımızla çekimlere başladık. Diğer hocalarımız da katılacaklar. Anıl Gürak, aynı zamanda videoların çekim ve kurgu çalışmalarını yürütüyor. Instagram hesabı ise daha çok gerek yukarıdaki paylaşımların gerekse de Karikatür Evi etkinliklerinin duyurularının yapıldığı, iletişim hesabı gibi düşündük. Karikatür Evi’nden ve tabii eylül ayında gerçekleştirdiğimiz Kadıköy Çizgi Festivali’nden haberler, video-fotoğraf paylaşımları ile başta çizerlerimizin katıldığı dış etkinlikler ve çizgiye dair genel kültür-sanat haberleri, yeni çıkan yayınlar, etkinlik haberlerinin paylaşımlarını yapmayı planladık. Cuma günleri (haftada veya iki haftada bir) Amatör Köşe paylaşımları yapıyoruz, atölyelerde yapılan çizimleri de yine Instagram’da paylaşıyoruz.”

 

Kadıköy Karikatür Evi Yotube kanalı:  https://www.youtube.com/@kadikoykarikaturevi 

Kadıköy Karikatür Evi Instagram:  https://www.instagram.com/kadikoykarikaturevi/


ARŞİV