Bu bodrum başka BODRUM

Üç kadının fikri ve emeğiyle açılan Bodrum Bahçe Kafe Restoran, sadece lezzetleriyle değil, huzur veren bahçesiyle de bir çekim merkezi

10 Mart 2016 - 19:52
Aysel KILIÇ
Bodrum Bahçe Kafe, sadeliği, sakinliği ve titizliğiyle dikkatleri hemen üzerine çekiyor. Beyazın, sarının ve morun hâkim olduğu kafenin konsepti de oldukça özgün. Kafe, isminden de anlaşılacağı gibi, bir apartmanın bodrum katında. Ama bu bodrum bildiğimiz bodrumlardan değil; oldukça ferah. Arka bahçesiyle tam bir yaşam alanı. Bahçenin beyaz duvarlarına yapılan sarı panjurlu pencereler, pencere yanlarına monte edilmiş sokak lambaları ve pencerenin önlerine konulan sarıçiçekler, bizi dört duvar arasından çıkarıp hayatın aktığı bir sokağa götürüyor adeta.
Tüm bu konsept, üç emekçi kadının fikriyle ortaya çıkmış. Meral Yardımcı, Belgin Umut, Selda Yeter hem birbirleriyle dayanışmak hem de kendilerine ait olan bir yerde keyifle çalışmak için Bodrum Bahçe’yi birlikte açmış. “Biz kadınlar güçlerimizi birleştirdik, çünkü kadınların en fazla dayanışmaya ihtiyaç duyduğu günleri yaşıyoruz” diyor Meral Yardımcı.

“ŞİMDİ HER ŞEY DAHA GÜZEL”
Meral Yardımcı ve Belgin Umut, daha önce Çengelköy’deki işyerlerinde birlikte çalışmış. Yardımcı, “Selda da bizim rakibimizdi” diyor gülerek ve sözü Selda Yeter’e bırakıyor: “Yaklaşık 17 yıldır kafe restoranlarda çalışıyorum. Ortaklarım Meral ve Belgin’le Çengelköy’deki bir alış veriş merkezinin içinde olan işyerlerimiz sayesinde tanıştık. Orası kapanınca, biz de güç birliği yapıp kendi işimizi kurmaya karar verdik. Uzun yıllardır birbirimizi tanıdığımız için anlaşabileceğimizi de zaten biliyorduk. Öyle de oldu. Üçümüzden çok güzel bir ekip çıktı ve şimdi her şey eskisinden çok daha güzel.” Belgin Umut devam ediyor: “Meral’le zaten birlikte çalışıyorduk, şimdi kendi işimiz olunca daha çok keyif almaya başladık. Bundan sonra da keyifle yürüteceğimize inanıyorum.”
“BURADA BİR KADIN ELİ VAR”
Meral Yardımcı, kafelerine gelen Kadıköylülerin, Bodrum Bahçe’den güler yüzle çıktıklarını anlatıyor: “Gelen müşterilerimiz memnuniyetlerini her zaman dile getiriyorlar. ‘Burada bir kadın eli var’ cümlesini çokça duyuyoruz. Bunları duymak bizi çok mutlu ediyor. Demek ki kadınların bulunduğu yerde insanlar daha çok memnun. Memnunlar çünkü kadınlar bu işi daha iyi yapıyor. Estetik açısından da, hijyen ve lezzet açısından da bu işin ustası kadınlar bence. Biz de böyle düşündüğümüz için buradayız. Turizm ve işletmeden mezunum ama şu an yaptığım işten daha çok keyif alıyorum.”

İTALYAN MUTFAĞI BURADA
Selda Yeter, Bodrum Bahçe mutfağının asıl aşçısı. Yeter, daha önce bir İtalyan mutfağının şefliğini de yapmış. Ustalığındandır ki, Bodrum Bahçe’nin mutfağı da ağırlıklı olarak bir İtalyan mutfağı. Mutfakta daha çok makarnalar, salatalar, et ve tavuk yemekleri var. Dondurulmuş ürünler kullanılmıyor, makarnalar taze pişiriliyor, soslar Bodrum’un mutfağından çıkıyor. Yemekler tereyağı veya zeytinyağıyla pişiriliyor. Sebzeler taze, çorbalar sıcak çıkıyor. Pazı- ıspanak karışımı çorba çokça tercih ediliyor. Ev yapımı çorba çeşitlerinin fiyatı 4 TL. Tavuk ve et porsiyonlarının fiyatlarıysa 18- 32 TL arasında değişiyor. Çeşit çeşit İtalyan makarnalar da 16 TL’den başlıyor.

“MUTFAK İŞİ, GÖNÜL İŞİ”
Bodrum Bahçe’nin menüsündeki yemekleri günün her saatinde yemek mümkün. Sadece yemekleri değil, kahvaltının da sınırlı bir saati yok. Serpme kahvaltı oldukça çeşitli. 19 çeşidin bulunduğu kahvaltının en özgün türüyse reçeller. Mandalina, ayva gibi mevsimin taze meyvelerinden yapılmış ev yapımı reçeller oldukça lezzetli. Peynir de çeşit çeşit; eski kaşar, keçi peyniri, beyaz peynir, kızarmış hellim... Fırından taze çıkan pişiler, simitler, sigara böreği gibi hamur işleri de kahvaltıya farklı lezzet katıyor. İki kişilik serpme kahvaltı 35 TL. Mutfağın aşçısı Selda Yeter, “Mutfak işi, gönül işidir, severek yapmanız gerekiyor. Ben seviyorum, yapıyorum” diyor.
Bodrum Bahçe, Halitağa Caddesi, Bayram Yeri Sokak, numara 9’da. Tel: (0216) 337 7001

 

ARŞİV