Bu bir iyilik hareketi!

​Sosyal medya fenomeni Emirhan Özhan ve iş insanı İbrahim Yılmaz’ın “İyilik Akımı” projesinde 5 binin üzerinde aileye destek verildi

17 Haziran 2022 - 10:56

Youtuber Emirhan Özhan ve iş insanı İbrahim Yılmaz, “insanların iyilik yapmayı unuttuğu” düşüncesiyle bundan 4 yıl önce “İyilik Akımı” adlı bir farkındalık projesi başlattı. 

Özhan,İbrahim Yılmaz, çektiği bir videoda seyyar simitçinin tüm simitlerini alarak onu o gün evine erken göndermişti. Bu video tüm Türkiye’de viral olmuştu. Benim de çektiğim sosyal deney videoları da tam olarak bu insanları ele alıyor. İbrahim abi bu konuda bana yardımcı oldu ve bu akımı başlattık. Bu iki projeyi birleştirerek “İyilik Akımı”nı ortaya çıkardık. İnsanların unutmuş olduğu iyiliği onlara tekrar hatırlatmaya ve teşvik etmeye çalışıyoruz. İnsanların kimi zaman görmezden geldiği kimi zaman hiç fark etmediği yaşamları onlara göstererek, kendilerinin de bu insanlara yardım edebileceğini anımsatıyoruz aslında” diye konuştu. 

İyilik Akımı kapsamında, İstanbul’un çeşitli noktalarında seyyar şekilde simit, çiçek, şemsiye ve yara bandı satan satıcıların yanına giden Yılmaz ve Özhan, ellerinde kalan tüm malzemeleri satın alıyor. Günü erken bitirerek evlerine gitmelerini ve dinlenmelerini isteyen yardımsever ikili, bazı satıcıların malzemelerini de vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıyor. 

“İNSANLARI GÖRMEZDEN GELMEMEK”

İş adamı İbrahim Yılmaz, “Biz bu projeyi farkındalık oluşturmak için yapıyoruz. Bu olay sosyal medyada paylaşıldıktan sonra izlenme rekoru kırdı. Bu artık bir akıma döndü. Hem seyyar satıcılar mutlu oluyor evine erken gidiyor. Hem de bir iyilik akımı başlıyor. Herkes çevresindeki insanları görmezden gelmiyor. Bizim tek hedefimiz insanları görmezden gelmemektir. Biz buna öncülük yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. O anları kanalından yayınlayan sosyal medya fenomeni Emirhan Özhan da, “Kimsenin görmemesi bence aslında kötü bir şey. Biz bu şekilde ayrıştık. Birbirimize desteğimizi göstereceğiz ki bir dayanışma olacak. Amacımız teşvik etmek. Umarım yenileri gelecektir” yorumunu yaptı.

EVSİZLERE TELEFON

Yardımsever ikili, aynı zamanda evsizlere cep telefonu da hediye ediyor. Zira anlattıklarına göre yardım ettikleri evsiz kişilere kendilerine nasıl tekrar ulaşabildiklerini sorduklarında, aldıkları cevap genelde “cep telefonumuz yok bize tekrar ulaşamazsınız” oluyor. O nedenle Yılmaz ve Özhan, evsiz kişilere cep telefonu hediye ettiler. Telefonlara kendi numaralarını kaydeden ikili, böylelikle evsiz kişilerin bir sonraki ihtiyacını daha kolay karşılayabiliyor.

ÜNLÜLERDEN DESTEK

Şimdiye dek 5 binin üzerinde aileye maddi destek verdiklerini anlatan Özhan, şöyle devam etti: “Yardımlar için finansmanı sosyal medya dışında, yaptığımız ticaretten yani tamamen kendi cebimizden sağlıyoruz. Kurmuş olduğumuz İyilik Akımı Derneği’ne gelen yardımlar ise birikip ekip arkadaşlarımız tarafından aylık olarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Bir çok ünlü isimden destek ve tebrik mesajları aldık. Yakın zamanda Doğa Rutkay, Merve Özbey ve Şebnem Schaefer gibi isimler projemize destek oldu.”

(İyilik Akımı, Oya Ulucan Event şirketinin her sene düzenlediği “Türkiye Vizyon Ödülleri”nde ödüle layık görüldü.)

“KADIKÖYLÜ DUYARLI”

Projeye ilk olarak Kadıköy’de başladıklarını anımsatan Emirhan Özhan, “İstanbul’un birçok ilçesinde de projeyi sürdürdük. Kanalıma ilk videoyu çekmeye de Kadıköy’de başladığım için buranın yeri bende çok başkadır. Yıllarca burada yaşamış bir Kadıköylü olarak söyleyebilirim ki, Kadıköy halkı gerçekten çok yardımsever” ifadelerini kullandı.

 


ARŞİV