Bir ince tavsiye: Müzeyyen Meyhane

Adını efsane sanat müziği sanatçımız Müzeyyen Senar’dan alan Müzeyyen Meyhane, içinden yükselen taş plak notaları ve görüntüsüyle hayli davetkar…

08 Ekim 2015 - 15:36
Esma BAYRAKTAR
Haydi, bu hafta Kadıköy’ün değişik bir semtine gidelim birlikte. İlçemizin pek fazla bozulmamış nadir semtlerinden birin; yemyeşil sokakları, geniş caddeleri, bahçeli şirin mi şirin evleriyle insanları kendine çeken bir semte Koşuyolu’na… Dik durur buranın insanları da. Validebağ Korusu için gece gündüz nöbet tutan, mahallesi için direnenlerin oturduğu bir semttir Koşuyolu. Gelin, dolaşalım biraz…
Caddeye şöyle bir girince nereye bakacağımızı şaşırdık. Her evin altı ya bir kafe ya bir restaurant, ya da şık bir pastane olmuş. Hepsi birbirinden güzel mekanlar, tıklım tıklım dolu, insanlar muhabbette… Gerçekten insanın içini açan bir semt. Havalar da henüz soğumamışken tam gezilecek türden. Şerbet gibi bir havada keyifle dolaşırken şipşirin bir bina gözümüze çarpıyor.
Sanki Alaçatı’dan firar edip Koşuyolu’na gelmiş. Bembeyaz bir bina; çerçeveler, kapılar maviş maviş, yüzünüze gülücükler atıyor. Çekti bizi içeriye, dalıverdik tahta kapıdan önce bahçesine, iki katlı binanın içine… Mekan baştan ayağa Müzeyyen Meyhane…

 
BENZEMEZ KİMSE SANA
Şahane kış bahçesini dolaşıyoruz önce. Beyaz masalar, mavi, beyaz kareli örtülerini giymişler, bir de çiçek takmışlar minik vazolarına nasıl da davetkarlar! Hemen salona geçiyoruz. Anneannelerimizin kanaviçe kırlentleri buradaki şahane sedirde hayat bulmuş. “Bakmaya kıyamazsın” diye bir deyim vardır ya; aynen öyle sevrediyorsun hayran hayran. Biraz ötede Müzeyyen Senar köşesi. Eski plaklar, eski gramofon, eski daktilo… Ve derinden bir Müzeyyen sesi: “Benzemez kimse sana, tavrına hayran olayım”
Gözümüz bembeyaz tırabzanlı merdivenlere takılıyor üst kata çıkan…Üst katta yazın kullanılan 15 kişilik balkon, küçük gruplar, özel yemek toplantıları için çok uygun. Alt kat kış bahçesi ile birlikte 60 kişi civarında kişiye hizmet veriyor. Yani küçük ama çok sempatik şirin bir meyhane.

 
SAHİBİ GÜZELLİK KRALİÇESİ
Aslında buranın sahibi bir güzellik kraliçesi. 2000’li yılların ilk yarılarında Türkiye Kainat Güzeli seçilen Gamze Karaman, dört yıl önce bu mekanı Kadıköyümüze kazandırıp annesi Sema Hanım’a emanet etmiş. İşletmeyi deneyimli işletmeci Kamil Bey’e de verince, bir de ud sanatçısıyla fasıl başlatınca işte böyle keyifli mi keyifli bir yer oluvermiş Müzeyyen Meyhane…
Müzeyyen’de Ege mutfağı hakim; kabak çiçeği dolmasından deniz börülcesine, kırmızı biber közlemesinden yaprak sarmasına ne ararsanız en taze haliyle emrinizde. Arnavut ciğeri de var özel hazırlanmış muska böreği de.
Bunun yanında deniz ürünlerinde de iddialılar. Bütün malzemeleri Ege’den getirtiyorlar. Kullandıkları bütün malzemeler özenle seçilmiş ve taptaze. Kim ne derse desin bir yere kadın eli değdi mi oranın yüzü gülüyor.
Fiyatlara gelince; iki kişi ortalama 130 / 180 aralığında bir hesap ödüyor. Arabanıza vale hizmeti bulunuyor. Eh hadi tam zamanı Müzeyyen’in. Afiyet olsun!
Adres: Koşuyolu Mah. Kalfa Çeşme Sok. No.4 Kadıköy / (0216) 545 57 73

ARŞİV