"Bir Afet Masalı" öğretmeye, eğlendirmeye devam ediyor!

Pandeminin ardından yeni sezona merhaba diyen “Bir Afet Masalı” adlı çocuk müzikalinin ilk konukları Binbaşı Necati Bey İlkokulu, Cemal Diker İlkokulu ve Dr. Sait Darga İlkokulu öğrencileriydi.

10 Kasım 2022 - 09:20

Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı - BAK Kadıköy’ün senaryosunu yazdığı, oynadığı ve Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi'nin müziklerini yaptığı “Bir Afet Masalı” adlı çocuk müzikali, pandeminin ardından çocuklarla yeniden buluştu.

Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde yeni sezona  merhaba dedi. Müzikalin ilk misafirleri ise Binbaşı Necati Bey İlkokulu, Cemal Diker İlkokulu ve Dr. Sait Darga İlkokulu öğrencileriydi.

“BİLGİLER KALICI OLACAK”

Müzikal, çocuklara afet çantasında neler olması gerektiğini, deprem olduğu zaman yapılması gerekenleri, depremin nasıl olduğunu, çök-kapan-tutun, eşyaların sabitlenmesini, yangın anında yapılacakları, evde yangın tüpü ve duman alarmı olmasının önemi gibi konuları şarkılarla, oyunlarla eğlenceli bir şekilde anlatıyor.

Müzikal hakkında düşüncelerini sorduğumuz Dr. Sait Darga İlkokulu 2-D Sınıf Öğretmeni Nihal Ariş, “Afetlere yönelik hazırlığın müzikli bir tiyatro ile anlatılması çok iyi. Çünkü daha iyi öğrenecekler, bilgiler kalıcı olacak. O yüzden bu tür etkinlikler önemli. Çocukları afetler konusunda  bilgilendirmede biz öğretmenlere de çok iş düşüyor.” dedi. 

“Bir Afet Masalı” müzikalini izleyen Oğuz Altıparmak, “Deprem olduğu zaman çök-kapan-tutun yapmam gerektiğini öğrendim. Oyunu çok sevdim. Annem ile babama da izlediğimde mutlu olduğumu ve neler öğrendiğimi anlatacağım.”dedi.

“HER ŞEYİ ÖĞRENDİM, EĞLENDİM”

“Çok güzeldi, sevdim” diyen Emine Erva Boztepe ise “Deprem sırasında bir şeylerin düşebileceğini, o yüzden eşyaların sabitlenmesi gerektiğini, afet çantası için ihtiyaçların alınmasının ne kadar önemli olduğunu öğrendim. Her şeyi öğrendim, eğlendim.”

Defne Melek Hazırlar da şunları söyledi: “Depremde, yangında neler yapacağımızı öğrendim. Aileme de anlatacağım. Çok beğendim.” 

 

 


ARŞİV