"Belediyenin hizmeti güven veriyor"

Kadıköy Belediyesi, fiziksel, psikolojik ve yaşa bağlı nedenlerle günlük yaşam aktivitelerini yapmakta zorluk çeken ileri yaştaki ve engelli bireyler için 2014 yılında başlattığı “Evde Kuaförlük Hizmeti” ara vermeden devam ediyor

13 Ocak 2024 - 12:11

Kadıköy Belediyesi, kişisel öz bakım ihtiyaçlarını yapmakta zorluk yaşayan 65 yaş üstü ve engelli bireyler için 2014 yılında “Evde Kuaförlük Hizmeti”ni hayata geçirdi. Hizmetten Kadıköy’de yaşayan fiziksel, psikolojik ve yaşa bağlı nedenlerle günlük yaşam aktivitelerini yapmakta zorluk çeken ileri yaştaki ve engelli bireyler, ayda bir defa faydalanıyor. “Evde Kuaförlük Hizmeti” personelinin verdiği el, ayak ve tırnak bakımı, saç boyama, saç kesimi, sakal tıraşı hizmetini 700 kişi alıyor. 

Etkili iletişim yöntemleri eğitimi alan, kuaförlük alanında uzman “Evde Kuaförlük Hizmeti” personelinin verdiği hizmet hakkında bilgi almak ve hizmetten yararlanmak isteyenler,  (0216) 349 61 67 numaralı Kadıköy Belediyesi Kuşdili Sosyal Hizmet Merkezi’ni arayabilir. 

“PERSONEL ÇOK İYİYDİ”

Evde Kuaförlük Hizmeti almak için Kadıköy Belediyesi’ne başvuran Ece Baykal, “Babam 94 yaşında Demans hastası. Dışarı çıkmakta zorluk yaşıyor. Kadıköy Belediyesi’nin bu hizmetinden haberim vardı. Arkadaşımın annesi de bu hizmeti alıyordu. Arkadaşım hizmeti veren personelin çok iyi olduğunu, malzemelerin kişiye özel kullanıldığını söyledi. Biz de babam için başvurduk. Güvenilir olması çok iyi. Çünkü hizmeti belediye veriyor. Bugün ilk hizmeti aldık. Gelen çalışanlar çok iyiydi. Bu bir insani görev. Çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

“İŞİMİ SEVEREK YAPIYORUM”

Kadıköy Belediyesi’nde 2019 yılından beri kuaförlük hizmeti veren Nurşen Alışkan da şunları söyledi: “İşimi severek yapıyorum. Maneviyatı yüksek. Sürekli gittiğimiz için bizleri tanıyorlar ve  bize güveniyorlar. Aramızda güven olduğu için sohbet ediyoruz. İleri yaşta oldukları için çeşitli hastalıkları oluyor. Onlarla iletişim kurarken nelere dikkat etmemiz konusunda eğitim de alıyoruz. Tatlı dil ve güler yüzle işlemleri yapıyoruz.”

 

 

 

ARŞİV