Barış Manço 73 yaşında!

Ünlü müzisyen Barış Manço, 2 Ocak’taki doğumgününde unutulmadı. Ailesi, dostları ve dinleyenleri, sanatçıyı klasik otomobilinin başında andı

08 Ocak 2016 - 10:02
Serkan OKAY
Ünü dünyaya yayılan efsane müzisyen Barış Manço, 2 Ocak’ta 73 yaşına bastı. Her yıl olduğu gibi bu yılda ailesi, dostları ve yıllardır dillerden düşmeyen şarkılarını kendilerine rota belleyenler O’nu unutmadı.
Bugüne kadar ortaya çıkmamış, 1967 model Ford Mustang marka klasik aracının başında yapılan anma programına 25 yıllık eşi Lale Manço, oğulları Doğukan ve Batıkan Manço, Kurtalan Ekspres Kurucu Üyesi Celal Güven, oyuncu İlker Ayrık, Barış Manço’nun manevi babası, aynı zamanda Moğollar ve Kurtalan Ekspres’in efsane kaptanı Muhittin Kocataş ve Adam Olacak Çocuk’un Mine ablası Mine Mucur katıldı.
İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin organize ettiği “Barış’la Nice Yıllara”adlı etkinlikte, Manço’nun yıllarca severek kullandığı ve ilk defa sevenleriyle buluşturulan 1967 model Ford Mustang marka klasik aracının yanı sıra, kendisinin ilk ve tek filmi olan “Baba Bizi Eversene” filminde kullandığı ve yıllarca Kurtalan Ekspres’i konser turneleri için Türkiye’nin her noktasına taşıyan 1949 model Desoto’nun muadili otomobil de, üzerinde filme ait görsellerle süslenmiş şekilde programda yer aldı. Klasik aracının üstünde, cennet ismini verdiği 1970’li yıllara ait orijinal sahne kostümü, kemeri, çizmesi, yüzükleri ve akustik gitarı da hayranları için 73.yaş gününde sergilendi.

YAŞASAYDI BARIŞ İÇİN ÇALIŞIRDI
Barış Manço şarkılarından oluşan repertuarlarıyla aracın yanında sahne alan Full Aksesuar grubunun yanı sıra, Manço’yla uzun yıllar birlikte çalışan Kurtalan Ekspres kurucu üyesi Celal Güven, oyuncu İlker Ayrık ve Barış Manço’nun üvey babası Muhittin Kocataş da anma programında hazır bulundular. Hep birlikte kesilen Barış Manço’nun 73.yaş günü pastasının ardından, Full Aksesuar grubundan 70’li yılların orijinal sounduyla Barış şarkıları dinlendi. Etkinlikte bir konuşma yapan Barış Manço’nun eski eşi Lale Manço, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’ne böylesine renkli bir programı hazırladığı ve klasik aracını ortaya çıkardığı için teşekkür etti. Oğlu Doğukan Manço ise Barış Manço sevgisinin her geçen gün daha fazla arttığını ifade etti. İlker Ayrık ise Barış Manço şarkılarıyla büyüdüğünü, Manço’nun bugün sağ olsaydı ülke barışı için büyük çaba sarfedeceğini vurguladı.
Etkinliği düzenleyen İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği ise şu açıklamayı yaptı: “İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği olarak, şu anda aramızda olmayan Ayhan Işık, Yılmaz Güney, Hulusi Kentmen gibi, bir döneme damgasını vurmuş çok önemli şahsiyetlerin yanında, Türkan Şoray, Ediz Hun, İzzet Günay, İlyas Salman gibi efsane oyuncular için bugüne kadar birçok saygı etkinliği organize ettik ve Yeşilçam sinemasıyla bize büyük mutluluklar yaşatmış isimlere vefa borcumuzu ödeme fırsatı yakaladık. Bugün ise ülkemizin çok ihtiyacı olan barış ortamı için, sevgili Barış ağabeyin manevi huzurunda vasiyetine uygun şekilde ve klasik aracının gölgesinde yaş günü kutlamasına ev sahipliği yaptık. Umarız ki ülke barışına katkımız olur. Barış’la Nice Yıllara…”

 

ARŞİV