Barış Manço anıldı

Anadolu rock müziğinin efsane isimlerinden Barış Manço, ölümünün 25. yılında Kadıköy’de anıldı

01 Şubat 2024 - 18:52

Anadolu rock müziğinin efsane ismi, şarkıcı, besteci, söz yazarı ve televizyon programcısı Barış Manço, Kadıköy’de anıldı. Anma kapsamında Barış Manço’nun Moda’daki evi her yıl olduğu gibi bu yıl da 31 Ocak günü saat 24.00’e kadar ziyaretçilere açık oldu. Manço’nun eşyalarının sergilendiği ev bin 400’e yakın  seveni tarafından ücretsiz gezildi. 

ŞARKILARIYLA BÜYÜYEN ÇOCUKLAR

Barış Manço’nun evini şarkılarıyla büyüyen çocuklar ziyaret  etti. Onlardan biri  olan Hazal Alkan, “Doğma büyüme Modalıyım, onu yollarda görürdüm el sallardım, 7’den 77’ye çıkmak en büyük hayalimdi. Barış Manço vefat ettiğinde 10 yaşındaydım, ölüm haberini aldığımda inanamadım. Bir hafta onun şarkılarını teybin başında dinleyerek ağladım, okula gidemedim annem bu halime çok üzülmüştü. Annemle Barış Manço’nun evinin önüne gidip gidip ağlıyordum. Okula gittiğimde ise sınıf öğretmenimiz de Barış Manço’yu çok sevdiği için bütün sınıfa kompozisyon yazdırmıştı, ben ek olarak şiir de yazmıştım ve onlar Barış Manço Kültür Merkezi’nde sergilendi. Onu hala çok seviyorum” dedi.

 

Emre Arinç, “Bugün Barış Manço’nun ölüm yıldönümü olduğu için iş çıkışı buraya geldim. O öldüğünde neredeyse iki yaşındaydım. Hep onun şarkılarıyla büyüdüğüm için onu çok iyi tanıyor gibiyim. Barış Manço’nun en sevdiğim şarkısı Nick the Chopper. Geçen sene Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği Plak Festivali’nden illüstratörlerin tasarladığı Barış Manço posterlerinden aldım” şeklinde konuştu.

ANMA KONSERİ

Kadıköy Belediyesi bu yılda Barış Manço için anma konseri düzenledi. Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gecede Musa Göçmen yönetimindeki Senforock ile Ayşegül Aldinç, Cahit Berkay, Eda Baba, Ezgi Aktan, Ogün Sanlısoy ve Yasemin Mori sahne aldı.

 


ARŞİV