Ali İsmail Korkmaz Parkı açıldı

Yeldeğirmeni Dayanışması’nın talebi ve Kadıköy Belediyesi’nin onayıyla Gezi şehidi Ali İsmail Korkmaz’ın adının verildiği mahalle parkının açılışı yapıldı.

26 Mart 2014 - 09:05
 
Semra ÇELEBİ
Fotoğraflar: Gürbüz ENGİN
 
Gezi direnişi sırasında Eskişehir’deki eylemlere katılan ve çevik kuvvet polisinin saldırısından kaçarken bir ara sokakta önünü kesen sivil polis ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın adı artık Kadıköy Yeldeğirmeni’ndeki bir parkta yaşayacak.
Yeldeğirmeni Dayanışması’nın forumlarda aldığı kararla, mahallede yeni yapılan çocuk parkına Ali İsmail Korkmaz adı verilmesi kararlaştırıldı. Geçtiğimiz haftalarda Kadıköy Belediyesi’ne imzalı bir dilekçeyle bu talep iletildi. Talebi görüşen Kadıköy Belediye Meclisi Ali İsmail Korkmaz adının parka verilmesini onayladı.
23 Mart Pazar günü açılışı yapılan parka Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz ve yine Gezi direnişi sırasında bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın kardeşi Muharrem Ayvalıtaş ile birlikte başta Fenerbahçe olmak üzere taraftar grupları ve Kadıköy’ün mahalle forumları katıldı. Yeldeğirmeni sakinlerinin açılışa ilgisi de yüksekti.
 
ALİ İSMAİL KORKMAZ MARŞI HEP BİR AĞIZDAN SÖYLENDİ
Fenerbahçe taraftar gruplarının başlattığı Ali İsmail Korkmaz Marşı park açılışına gelenler tarafından hep bir ağızdan söylendi. Daha sonra Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin ismi tek tek okunarak “Yaşıyor” denildi.
Etkinlik Sanço Çocuk Atölyesi ve Ritim grubunun, müzisyen Tayfun Çağlar eşliğinde söylediği şarkılarla başladı. Katılımcılar arasında bulunan müzisyen Mehtap Meral, Ali İsmail Korkmaz için yaptığı ağıtı okurken, oyuncu ve müzisyen Teoman Kumbaracıbaşı da gitarıyla bir şarkı söyledi.
 
ŞAHAP KORKMAZ: “OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM”
Yeldeğirmeni Dayanışması’nın girişimi ve çabalarıyla sabah saatlerinde Hatay’dan gelen Ali İsmail Korkmaz’ın anne ve babası da birer konuşma yaptı. Baba Şahap Korkmaz “Oğlumla gurur duyuyorum” diyerek başladığı konuşmasında “Ali İsmail demek iyilik demek, hak demek; insanı, hayvanı, doğayı her türlü canlıyı sevmek demek. Biz her iyiliği onda gördük, ondan öğrendik. O bizim her şeyimizdi. Erken aldılar elimizden. İnşallah yapanlar cezalarını bulur” dedi.
Şahap Korkmaz, Ali İsmail’in çocukları çok sevdiğini, bu yüzden de bir parka isminin verilmesinin çok isabetli olduğunu belirterek, bunda emeği olan herkese teşekkür etti.
Korkmaz’ın konuşmasının ardından “Katiller halka hesap verecek.” “Katil devlet hesap verecek” sloganları atıldı.
 
“ONLARIN ADINI YAŞATANLARA TEŞEKKÜR”
Mehmet Ayvalıtaş’ın kardeşi Muharrem Ayvalıtaş da buraya gelmeden önce yine Kadıköy’deki Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nın açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek şimdi Ali İsmail Korkmaz Parkı’nda olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
“Onların adlarını yaşatmak için uğraşanlara çok teşekkür ediyorum” diyen Muharrem Ayvalıtaş, bundan sonra katillerin yargı önüne çıkartılması ve ceza alması için mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu.
Ayvalıtaş, kardeşi ve Gezi şehitleri için yazdığı iki şiiri okudu.
 
EMEL KORKMAZ: “ALİ İSMAİLİM ŞİMDİ ÇOK MUTLUDUR”
Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ise gözyaşları içinde yaptığı konuşmasına “Ali İsmaillerim hoş geldiniz” diyerek başladı. Duygusal anların yaşandığı konuşmasında Emel Korkmaz şunları söyledi:
“Bu parka emeği gecen herkese çok teşekkür ederim. Ali İsmail inanın çok mutludur şimdi, çünkü Ali’nin en çok istediği şeyi gerçekleştiriyorsunuz. Ali'nin çok büyük hayalleri vardı, en büyük hayali çocukları eğitmekti, onlara güzel bir gelecek, özgür bir dünya, huzurlu bir ülke yaratmaktı. Katiller buna müsaade etmedi ama sizlerin sayesinde geleceğin çocukları bu parkta büyüyerek bu parkta kitap okuyarak, büyüyecekler. Ali İsmail’in yapamadığını evlatlarımız, çocuklarımız yapacak. Ali İsmail ölmedi, geleceğin ışığı oldu.”
Etkinlik, Yeldeğirmeni Dayanışması tarafından hazırlanan basın metninin okunmasıyla son buldu. Ali İsmail’in anne ve babası, park açılışının ardından Berkin Elvan’ın ailesini ziyaret etmek üzere Okmeydanı’na gitti.
 

ARŞİV