58 ünlü kadın, tek ses tek nefes oldu

“Her Ses Bir Nefes” projesi kapsamında Kozzy ve Optimum Alışveriş Merkezleri’nde açılacak olan fotoğraf sergisi tüm Türkiye’de kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekmeyi ve kamuoyunu bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

07 Mart 2012 - 14:28

 Oyuncu, müzisyen ve model 58 kadın, Polisan Boya’nın “Her Ses Bir Nefes” adlı sosyal sorumluluk projesi için “çığlık atarken” poz verdi. Kenan Bahadır Derre’nin proje tasarımı ve sanat yönetmenliğinde gerçekleşen çekimlerde ortaya çıkan kareler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında sergilenecek. 
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu 
Türkiye Temsiciliği’nin teknik destek verdiği projenin fotoğrafları Serhat Hayri ve Tayfun Çetinkaya tarafından çekildi. Proje kapsamında Polisan Boya tarafından Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın Dayanışma Merkezi Ofisi ve Kadın Sığınak’larının yenilenme çalışması yapılacak.

 BİR SANATÇI İKİ KONSEPT

Fotoğraf çalışması için her sanatçı iki farklı konsept için poz verdi. İlk konseptte yüzlerini stretch filmle kapatan sanatçılar susturulmuş ve sindirilmiş kadınları simgelerken ikinci konseptte sessiz çığlıklarıyla tek nefes oldular. 58 ünlü kadın, fotoğraflarını toplumsal cinsiyet eşitsizliği, çocuk gelinler, eğitim eksikliği, sağlık sorunları, taciz, aile içi şiddet, ekonomik bağımlılık gibi konulardaki cesur sosyal mesajları ile destekledi.

Fotoğraflar İstanbul’da Kozzy Alışveriş Merkezi ile Optimum Outlet’te, Ankara Optimum Outlet ve Adana Optimum Outlet’te 8-30 Mart tarihleri arasında görülebilecek. Poz veren isimler arasında Açelya Akkoyun, Akasya Asıltürkmen, Aydilge, Beste Bereket, Betül Arım, Billur Kalkavan, Deniz Pulaş Akkartal, Didem Balçın, Ece Uslu, Elif Güvendik, Emel Çölgeçen, Goncagül Sunar, Mine Çayıroğlu, Mine Tugay, Pelin Batu, Türkü Turan, Zeliha Sunal ve Zeynep Mansur bulunuyor.


ARŞİV