1 Nefes 1 Dilek 1 Kahkaha

Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde, Bireysel Gelişim Danışmanı Aydan Ermiş, “1 Nefes, 1 Dilek, 1 Kahkaha” konulu söyleşi yaptı.

10 Mart 2016 - 19:39
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde, Bireysel Gelişim Danışmanı Aydan Ermiş, “1 Nefes, 1 Dilek, 1 Kahkaha” konulu söyleşi yaptı. “Doğru nefes hayatın ışığıdır, günde 30 bin nefes aldığımıza göre doğru nefes alarak hayatı istediğimiz yönde kökünden değiştirebiliriz” diyen Ermiş, insanların yanlış nefes almaya yöneldiğini ifade etti. Ermiş, doğru nefesin burundan alınıp burundan verilmesi gerektiğinin, hem göğüs hem de diyafram nefesi alınmasının altını çizdi. Doğru nefes alındığında kanser riskinin azaldığını, burun deliklerinin sinir sistemi ile bağlantılı olduğunu belirten Aydan Ermiş, “Sağ beyin rahatlatır, bu nedenle sol burun deliğinden nefes alınmalıdır Sol beyin ise insanı günlük aktiviteye hazırlar, bunun için nefesi sol burun deliğinden alarak eksersiz yapmak gerekir” dedi. “Gönlünüze sorun ne istiyorsa onu yapın, bol bol kahkaha atın.”diyen Aydan Ermiş konuklarla kahkaha korosu kurup kahkaha eksersizleri yaptırarak sunumunu tamamladı.

HUZUR EVİ ZİYARETİ
Kriton Curi Parkı Gönüllüleri ve yönetimi Koşuyolu Validebağ Öğretmenler Huzur Evi’ni ziyaret etti. Huzur Evi Müdürü İsmail Karaman ve Dernek Başkanı Aydan  Korkmaz gönüllülere büyük bir ilgi gösterdi. Gönüllü Evi Başkanı Nevin Toprakseven’in konuşmasının ardından kurucu üye emekli öğretmen Aysel Aldinç huzur evinin nasıl kurulduğunu anlattı. Yapılan ziyaretten çok memnun olan emekli öğretmenler, müzik komitesinin hazırladığı mini konserin şarkılarına eşlik etti.

 

ARŞİV