Zincir Kıran Kadınlar'dan 'geceler bizim' turları

Bisikletli kadın dayanışma grubu Zincir Kıran Kadınlar, “Geceler Bizim” diyerek gece bisiklet turlarını başlattı. Kadıköy-Bostancı arasında yapılacak turlar her çarşamba gecesi gerçekleşecek

28 Temmuz 2022 - 21:59

Zincir Kıran Kadınlar, 2018 yılında üç kadının yan yana gelip pedala basmasıyla başladı, 2019 itibarıyla bisikletli bir kadın dayanışma grubuna dönüştü. 2022 başından itibaren Zincir Kıran Kadınlar Derneği adıyla dernekleşen topluluk, amacını, “Bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak, ulaşım özgürlüğünde toplumsal cinsiyet eşitliği yaratmak, daha fazla kadının bisiklet öğrenmesini sağlayarak bisikleti kadını güçlendirmesi için araç haline getirmek, kadınlara eğitim, sağlık, spor ve istihdam konusunda projeler yaratarak desteklemek, dini, dili ırkı, engeli ne olursa olsun tüm kadınlara eşit yaklaşmak ve kadınların kadınlara destek olabileceği bir sosyal yardımlaşma ağı yaratmak” olarak açıklıyor.

HER ÇARŞAMBA GECE TURLARI
Grup bugünlerde, “Geceler Bizim” mottosuyla hem kadınları geceleri sokağa çağırıyor hem de birlikte gece sürüşü deneyimine davet ediyor. Kadıköy-Bostancı arasında gerçekleşecek sürüşler 10 km gidiş 10 km dönüş olarak planlanmış. Her hafta çarşamba günleri saat 20.00 ile 22.00 arasında gerçekleşecek turda Bostancı Beltur ise mola yeri olarak belirlenmiş. Başka bisikletçilerle tanışmak, grupla gece bisiklet sürüşü deneyimi kazanmak ya da Zincir Kıran Kadınlar’a katılmak isteyenler instagramda zincirkirankadinlar adresini ya da http://chainbreakingwomen.org/ adresini ziyaret edebilirler.


ARŞİV