Zincir kıran kadınlar'dan bisiklet çalıştayı

Zincir Kıran Kadınlar Derneği, Bisikletli Kadın Çalıştayı’nı 9 - 10 Mart tarihlerinde Koşuyolu Gönüllü Evi’nde gerçekleştirdi

12 Mart 2024 - 21:40

Zincir Kıran Kadınlar, Bisikletli  Bisiklet Çalıştay’ının altıcısı  Koşuyolu Gönüllüler Evinde düzenlendi. Her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilen çalıştayın bu  yıl ki konusu Mikro Mobilite’’ teması altında Makro Feminizm Mikro Mobilite’’ başlığıydı. Çalıştayda sürdürülebilir ulaşımın anlamı, hareketlilik, toplumsal eşitlik, kadınların yaşama katılması ve mobilitenin sosyal boyutları üzerine konuşmalar yapıldı

Çalıştayda konuşmacılar aynı zamanda, 25 km/sa altı hızlarla, sadece bisiklet kullanımıyla sınırlı kalmayıp, yürüyen flanörler veya küçük ve hafif araçlar aracılığıyla ulaşımı kapsayacak şekilde bir perspektif sundu.

Çalıştayda, konuşmacılar İlknur Hacısoftaoğlu, Merve Özhan, Arzu Erturan, Manolya Diken, Melis Çubukçu, Günce Beyazer, Esin Kurşun, Ceylin Yıldırım Keleş, Şule Serter ve Damla Özlüer mikro mobiliteyi yaygınlaştırmak için sarf ettikleri fikirsel ve eylemsel çabaları paylaştı. Her konuşmacının 15er dakikalık konuşmasının ardından katılımcılar 10ar dakikalık soru - cevap bölümü yapıldı. Etkinlikte kadınların hareket etme ve edebilme deneyimlerine katkı sunma amacıyla konuşmalar kendi bakış açılarını ve deneyimlerini aktardı.

Cumartesi günü konuşmacıların deneyim aktarımları ardından, eğlenceli kağıt katlama kitapçıkları yapma atölyesi düzenlendi. Pazar günü ise Ceyda Nas Öztekin yönetmenliğini yaptığı “Kestim Kara Saçlarımı” filminin gösterimi yapıldı.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ARŞİV