Zincir kıran kadınlar bisiklet çalıştayı düzenliyor

Zincir Kıran Kadınlar Derneği bu yıl 6. düzenlenecek olan Bisikletli Kadın Çalıştayı’nı 9 - 10 Mart tarihlerinde Koşuyolu Mahalle Evi’nde gerçekleştirecek

07 Mart 2024 - 16:24

Zincir Kıran Kadınlar Bisiklet Çalıştay’ı son 6 yıldır her yıl aralıksız düzenlediği Bisikletli Kadın Çalıştayı bu yıl ‘’Makro Feminizm Mikro Mobilite' temasıyla düzenlenecek. 9 - 10 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan çalıştay Koşuyolu Mahalle Evinde gerçekleştirilecek. Bu yıl düzenlenen çalıştayda temanın içeriği, sürdürülebilir ulaşım üzerine olacak. Bunun yanı sıra yeni alışkanlıklar, insanların sosyal yaşamı ve bireysellik konuları üzerine de konuşmalar gerçekleştirilecek. Konuşmacılar arasında Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi İlknur Hacısoftaoğlu, Merve Özhan, Arzu Erturan, Manolya Diken, Melis Çubukçu, Günce Beyazer, Esin Kurşun, Ceylin Yıldırım Keleş, Şule Serter ve Damla Özlüer yer alıyor. Mikro mobiliteyi yaygınlaştırmak için sarf ettikleri düşünsel ve eylemsel çabalarını ve deneyimleri aktaracak olan katılımcıların her biri 15er dakikalık konuşmalar gerçekleştirecek ve 10ar dakika soru cevap ve sohbet kısmı gerçekleştirilecek.

 

Etkinlik 9 - 10 Mart tarihlerinde 10.00 ile 15.00 arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olup buna ek, 9 Mart Cumartesi günü saat 14.00 - 15.00 arası mikro mobilite ve feminizm ile ilgili eğlenceli kağıt katlama kitapçıkları yapma atölyesi düzenlenecek.10 Martta ise Ceyda Nas Öztekin yönetmenliğini yaptığı “Kestim Kara Saçlarımı” filminin gösterimi olacak. 

 

Etkinlik, kadınların hareket etme ve edebilme deneyimlerine katkı sunmayı, kişisel deneyimlerini  paylaşmayı ve her bir konuşmacının sunacağı birbirinden farklı yeni bakış açıları aracılığıyla dinleyicilere yeni bir bakış açısı kazandırarak toplumsal cinsiyet eşitliğine hizmet etmeyi ve sürdürülebilir ulaşımı yaygınlaştırarak farkındalık yaratmayı amaçlıyor. 

 

ARŞİV