Yüzyılın maratonu koşuldu

Dünyada iki kıta arasında gerçekleştirilen tek maraton olan 45. İstanbul Maratonu, bu yıl ‘Yüzyılın Koşusu’ sloganı ile koşuldu.

10 Kasım 2023 - 11:34

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen, bu yıl Türkiye İş Bankası sponsorluğunda koşulan ve Dünya Atletizm Birliği’nin ‘Gold Label’ kategorisinde yer alan İstanbul Maratonu koşuldu. Bu yıl Cumhuriyetin 100. yılı sebebiyle 'yüzyılın koşusu' sloganıyla gerçekleşen maratona Kenyalı atletler damga vurdu.

Maratonun başlama işaretini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur birlikte verdi.

İLK 3'TE KENYALI ATLETLER
Anadolu Yakası’nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün 250 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı’nda son bulan 42,195 kilometrelik parkurda erkeklerde Kenyalı atlet Panuel Mkungo, 2 saat 10 dakika 35 saniyelik derecesiyle ilk sırada yer aldı. Maratonda aynı ülkeden Benard Cheruiyot Sang 2 saat 12 dakika 41 saniyelik derecesiyle ikinci, James Kiplagat ise 2 saat 12 dakika 44 saniyelik derecesiyle üçüncü oldu.

Kadınlarda ise Kenyalı atlet Beatrice Cheptoo, 2 saat 27 dakika 9 saniyelik derecesiyle kadınlarda ilk sırayı elde etti. Maratonda aynı ülkeden Veronicah Njeri Maina, 2 saat 27 dakika 24 saniyelik süresiyle ikinci, Valentina Mateiko ise 2 saat 32 dakika 15 saniye ile üçüncü oldu.

İYİLİK İÇİN KOŞULDU
İstanbul Maratonu’nda Türk sporcular arasında ise en iyi dereceyi erkeklerde 2 saat 19 dakika 17 saniyelik derecesiyle 7. sırada tamamlayan Hüseyin Can elde etti. Organizasyonu 2 saat 19 dakika 26 saniyelik süresiyle 8. sırada bitiren Ömer Alkanoğlu Türk atletler arasında ikinciliği, 2 saat 25 dakika 21 saniye ile 10. basamakta yer alan Halil Yaşın ise üçüncülüğü elde etti.

Maratonun elitler kategorisinde ise Türkiye’den kadın sporcu yer almadı.

Tekerlekli sandalye kategorisinde ise erkeklerde Ömer Cantay birinci, Fatih Kamuz ikinci, Umut Çabuk üçüncü oldu. Kadınlarda ise Zübeyde Süpürgeci birinci, Hamide Doğangün ikinci, Zeynep Acet üçüncü sırayı aldı.

8 kilometrelik halk koşusunda ise binlerce İstanbullu hem spor yaptı hem de destek vermek istedikleri sivil toplum kuruluşları için parkuru tamamladı. İyilik koşusu çerçevesinde milyonlarca lira da sivil toplum kuruluşları için toplanmış oldu.

 


ARŞİV