Yüzme ve postür derslerine yoğun ilgi

Kadıköy Belediyesi’nin Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi ile Kalamış Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen spor dersleri için ilgi çok yoğun, kurs başvuruları açıldıktan en fazla 1 saat sonra kontenjanlar doluyor

16 Şubat 2024 - 14:08

Kadıköy Belediyesi’ne bağlı Acıbadem’deki spor merkezinde yetişkinler için yüzme, stüdyo ve postür dersleri, Kalamış’taki spor merkezindeyse pilates ve zumba dersleri için kayıtlar 5 Şubat itibariyle başalamıştı. Kursa ilginin son derece yoğun olduğunu söyleyen Acıbadem Spor Merkezi sorumlusu Berke Büyük  ‘’Kurs kayıtları açılır açılmaz doluyor, yarım saat en fazla bir saat içinde kontenjan kalmıyor.’’ diyor. Kadıköy Belediyesi’ne bağlı spor merkezlerinde birçok branşa ve yaş kategorilerine hizmet veren kurslar mevcut. Bunlardan en yoğun talep gören kursların başında yetişkinler için postür ve yüzme kursları yer alıyor. İnsanların günlük yaşamında duruş bozukluğunu tetikleyecek birçok farklı durum mevcut. Bunların başında şüphesiz masa başında çalışan insanlar geliyor bu nedenledir ki Kadıköy Belediyesi’ne bağlı bu kurslara ilginin yoğun olduğu yaş aralığı 30 - 45 arasında oluyor.

POSTÜR DERSLERİ BİREBİR İLGİ İSTİYOR

Postür bozukluğunun nedenleri kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Kimilerinin bu sağlık problemi doğuştan gelirken kimileri için sonradan günlük yaşamda kendini gösteriyor. Acıbadem Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen bu kurslarda kişinin hangi tip duruş problemi olduğu ve hangi yöntemlerin tedavi süreci için etkin olacağı saptandıktan sonra kişilerle toplu dersler içinde bireysel olarak farklı egzersiz metodları takip edilerek kişilerin daha sağlıklı bir duruşa kavuşması için çalışmalar yapılıyor. Kurs sorumlusu Berke Büyük, kurslarda katılımcıların daha etkin sonuç alabilmesinin yolunun gündelik yaşamlarının her alanına sağlıklı yaşam fikrini yerleştirmelerinden geçtiğini söylüyor. Büyük’e göre kişisel azime bağlı olarak alınan sonuçlar değişkenlik gösteriyor.

DURUŞ İÇİN YÜZME DERSLERİ DE ÖNEMLİ BİR SEÇENEK

Acıbadem Spor Merkezi’nde postür derslerinin yanında duruş için yoğun ilgi gören bir diğer kurs ise yüzme. Yetişkinler için serbest yüzme seansları ve yüzme dersleri mevcut. Pazartesi günleri dışında her gün kullanıma açık olan tesislerde, yetişkinler sırt kaslarını güçlendirerek daha sağlıklı ve fit bir görünüme kavuşabilirler. Kurslara katılım sağlayan bireylerin duruşlarında ciddi olumlu değişiklikler gözlemlendiğini söyleyen kurs sorumlusu Berke Büyük, ‘’Kursların etkisi kişilere doğru duruşu ve egzersizleri anlatma ve gösterme konusunda önemli ancak kişisel azim sağlıklı ve fit bir yaşamın olmazsa olmazı.’’ diyor.

 

 


ARŞİV