Yaz spor okulu: Spor ve eğlence dolu

Kadıköy Belediyesi’nin spor merkezlerindeki yaz spor okulları, Kadıköylü çocuklara hem aktif bir yaz tatili sunmaya hem de gelişimlerine katkıda bulunmaya devam ediyor.

14 Temmuz 2023 - 03:31

Kadıköy Belediyesi'nin Kalamış Spor Merkezi, Özgürlük Parkı Spor Merkezi ve Koşuyolu Spor Merkezi’nde 7-12 yaş arası çocuklar için düzenlediği yaz spor okullarında eğitim tüm hızıyla sürüyor. Kayıtları haziran ayının son haftasında gerçekleşen okulların ilk dönemi 3 ve 30 Temmuz tarihleri arasını kapsıyor. Kadıköy Belediyesi tarafından ilk kez 2016 yaz ayında uygulamaya konan ve o günden beri de Kadıköylülerden büyük ilgi gören yaz spor okullarında çocuklar spor, eğlence ve arkadaşlık dolu bir ortamda eğlenceli vakit geçiriyorlar.

KALAMIŞ TAM GÜN
Üç spor merkezine yayılan yaz spor okullarında dersler Koşuyolu'nda 09-13.00, Özgürlük Parkı'nda 10.00-12.00 ve Kalamış'ta ise 09.00-16.30 arasında gerçekleşiyor. Yaz Spor Okulu'nda çocuklar, futbol, basketbol, tenis, yüzme, masa tenisi, pilates, cimnastik ve hareket eğitimi gibi farklı branşlarda eğitim alıyorlar. Kalamış Spor Merkezi'nde ise çocuklara tam gün eğlence ve spor dolu bir program sunuluyor. Çocukların yaş grubu düşünülerek beslenme uzmanları tarafından hazırlanan karbonhidrat ve protein ağırlıklı öğle yemeği ile meyve suyu, kek ve poğaça türü mönü de bu merkezin hizmetleri arasında. 160 öğrencinin bulunduğu Kalamış'ta ayrıca film izleme ve oyun aktiviteleri de yapılıyor. Bu merkezdeki çocuklar yüzme eğitimi için de servislerle Acıbadem Yüzme Havuzu'na getiriliyor.

UZMAN EĞİTMENLER EŞLİĞİNDE
Yaz spor o k u l l a r ı n d a çocuklara spor eğitimleri ise alanında uzman spor akademisi mezunu eğitmenler tarafından veriliyor. Çocuklara tenis dersinden önce sorduğu bilmecelerle keyifli vakit geçirirken bulduğumuz Koşuyolu Spor Merkezi Birim Sorumlusu Kürşat Ömerustaoğlu, Kadıköylülerin ilgisinden de çocukların gelişiminden de memnun olduklarını söylüyor. Ömerustaoğlu, Koşuyolu'ndaki merkezde futbol, tenis ve basketbolda üç eğitmenle hizmet verdiklerini Acıbadem Yüzme Havuzu'nda ise ayrıca yüzme eğitmenlerinin çocuklara eğitim verdiğini belirterek, "Üç branşta üç uzman eğitmenimizle hizmet veriyoruz. Ayrıca havuzumuzda da uzman eğitmenlerimiz yüzme derslerine giriyor. Çocukların toplu halde hareket etmeleri ve eğlenmeleri için yaptığımız körebe, mendil kapmaca gibi geleneksel oyunların oynandığı etkinlik derslerimize ise bütün hocalarımız katılıyor. Koşuyolu tesisimizde 70 öğrenci yaz spor okulundan yararlanıyor." dedi.

İKİNCİ ETAP AĞUSTOSTA
Yaz tatillerini spor, eğlence ve arkadaşlarla dolu dolu geçirmek isteyen Kadıköylü çocuklar için yaz spor okullarının ikinci etabı ise ağustos ayında gerçekleşecek.

PEDAGOJİK OLARAK DA BAŞARILI
Kızı eğitim alırken dışarıda onu izleyen Kadıköylü veli Gülsen Aslantaş’a yaz spor okulları hakkındaki görüşünü sorduk. Kendisinin de ilkokul öğretmeni olduğunu söyleyen Gülsen Hanım özellikle eğitmenlerin çocuklarla kurduğu ilişkiye dikkat çekti: “Gayet memnunuz. Özellikle çocuklarla eğitmenlerin kurduğu ilişkinin pedagojik olarak da başarılı olduğunu gözlemliyorum. Bu konuda da çok mutluyum. Kızım ilk kayıt olduğunda örneğin futbol konusuna soğuk baksa da şimdi bütün derslere büyük bir istekle geliyor. Yeni arkadaşlar ediniyor, sosyalleşiyor. Üstelik farklı branşlarda profesyonel bir spor eğitimi alıyor. Yaz tatilini hem daha disiplinli hem de eğlenerek geçiriyor. Kadıköylülere ekonomik biçimde, başarılı ve yararlı bir hizmet sunulduğunu düşünüyorum.”


ARŞİV