Wushu Federasyonu için Dr. Özdemir aday

Kürşat Ramazan Özdemir Türkiye Wushu Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını resmen açıkladı. Özdemir, ‘Wushu'yu hak ettiği yere getirmek için adayız’ dedi.

17 Ekim 2012 - 15:41

Wushu Federasyon başkanlığı için son dönemece girilirken, Başkanlığa aday olduğunu açıklayan uzman doktor Kürşat Ramazan Özdemir, Wushu sporunu hak ettiği yere taşımak üzere ekibinin yönetime aday olduğunu bildirdi. İstanbul'da düzenlediği basın toplantısı ile başkanlığa resmen aday olduğunu kaydeden Özdemir, camiadan gelen talep üzerine aday olmaya karar verdiğini belirterek, "Bugüne kadar federasyonda işler iyi gitmiş olsaydı, ‘ben’ yerine, ‘biz’ politikası uygulansaydı, yani camiada hoşnutsuzluk yaratılmasaydı, ekibimden birlikte çalışalım teklifi gelmezdi. Camiada bir huzursuzluk var. Şimdiye kadar temas ettiğim kulüp yöneticileri, federasyonda aksayan ve şikâyetçi oldukları yönleri dile getirdiler. Biz de ekibimizle birlikte bu aksamaları kaldırmak için aday olmaya karar verdik” diye açıklamada bulundu.

WUSHU’YU TÜRKİYE’DE YAYGINLAŞTIRACAĞIZ
Camiadaki huzursuzluk yaşandığını, ifade eden Dr. Özdemir, Wushu sporunu Türkiye’de geniş bir tabana yaymak için projeler ürettiklerini kaydederek, “Wushu sporunu geniş bir tabana yaymak için projelerimiz var. Bunun için ülkemize en iyi uzmanları getirerek, sadece birkaç kişiyi eğitmek için değil, kitlelerin eğitimine önem vereceğiz. Gerek hoca, gerekse hakemlerin uluslararası deneyimlerini arttırıp, sporcularımızın ve hakemlerimizi olimpiyatlarda hak ettiği yere getirmeyi hedefliyoruz” diyen Özdemir, camiada adam kayırmacılığın olmayacağını de vurguladı. Özdemir, “Bizim dönemimizde, bu benim adamım, bu senin adamın ayrımı yaşanmayacak, biz seçildiğimizde camianın tümünü kucaklamayı taahhüt ediyoruz. Camianın belirleyeceği 5 kişiye seçildiğimiz anda, istifa mektubunu kendilerine imzalayıp vereceğim. Bunlardan 3 kişisi, adam kayırıyorsun hükmüne varırsa, derhal görevden çekileceğimi sizlerin huzurunuzda da taahhüt ediyorum” şeklinde konuştu.
Kulüplerin maddi imkânsızlıklarla boğuştuğuna dikkat çeken Özdemir, kendilerine genel kurulda yönetim görevi verildiğinde kulüplere maddi imkân sağlamak için çeşitli projeleri uygulamaya koyacaklarını belirterek, “Birçok firma, bu spora sponsor olabilir. İşte benim ekibim, bu sponsorlukları sağlayacak, sponsorlardan sağlanacak paraları da kuracağımız vakıf kanalıyla kulüplere, sporculara, ihtiyacı olanlara aktararak, duyulan maddi imkânsızlıkları kırmak istiyoruz” dedi.
 
ALT YAPI GÜÇLENECEK, İNSANA YATIRIM YAPILACAK
Öncelikle alt yapıyı kuvvetlendireceklerini, insana yatırım yapacaklarını ve okulları tarayarak spora yatkın öğrencileri tespit edeceklerini anlatan Dr. Özdemir, “Bir şeyde başarılı olmak istiyorsak, öncelikle alt yapıyı kuvvetlendirmemiz gerekiyor. Yani öncelikle insana yatırım yapmamız çok önemli. İnsana yatırım yapan ülkelerin olimpiyatlardaki başarısını görüyoruz. Biz de bu gerçeği göz önünde bulundurarak, buna büyük önem vereceğiz. Bu kulüplerin alt yapısını kuvvetlendirmeden başlayıp, okulları tarayarak, bu konuda bu spora yatkın sporcuları keşfedip, maddi desteklerle destekleyip, wushu'yu hak ettiği çizgiye getirmeyi planlıyoruz. Tabii az önce de söylediğim gibi hocalarımızın bilgi ve becerilerini arttırarak, başarılarını yükseltme hedefimizi gerçekleştireceğiz. Bunun için de bakanlıkların fonları dâhil olmak üzere, KOBİ destek kredileri olmak üzere akla gelene veya gelmeyen tüm kaynakların bu spora aktarılması için elimizden geleni ziyadesi ile yapacağımızı taahhüt ediyoruz” dedi.

WUSHU NEDİR?
Çin savunma sanatlarının genel adı olan Wushu, güç iş, zor teknik ve savaş sanatı anlamına gelir. Gerçekte, saldırı ve savunmanın yanında akrobasi ve baleye benzer kareografik hareketler ve Uzakdoğu felsefi Vu Şu adı altında toplanır. Günümüze kadar yüzlerce wushu stili ve binlerce form (taolu) geliştirildi. Wushu terimi, tarihte ilk defa Güney Song Hanedanlığı döneminde yaşamış olan şair Yán Yánzhī (MS. 384-456) bir şiirinde kullanıldı. Modern Wushu, bugün 1949'dan sonra Çin Halk Cumhuriyeti'nde geliştirilen bir gösteri sporunun adı. Modern Wushu müsabakaları taolu ve sanda (döğüş) olmak üzere iki disiplinden oluşur. Form müsabakasında sporcular değişik stillere ait formlar ve manevraları sergiler ve bunlar belli kurallara göre değerlendirmeye alınır. Günümüzde 83 ülkede federasyonu bulunuyor.
 
 

ARŞİV