Türkiye Avrupa Şampiyonu

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

04 Eylül 2023 - 19:28

2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Türkiye ile Sırbistan, Belçika'nın Başkenti Brüksel'deki Paleis 12 Salonu'nda karşılaştı. 

İlk set büyük rekabete sahne olurken son sayılarda daha az hata yapan Sırbistan 27-25'lik sonuçla ilk seti kazandı. İkinci sette daha iyi defans yapan Milli Takım, 25-21'lik skorla maçta skoru 1-1'e getirdi. Üçüncü set karşılıklı sayılarla geçse de son sayıları iyi oynayan Sırbistan 25-22'lik sonuçla maçta 2-1 öne geçti. Dördüncü sete maçta kalmak için çıkan Milliler bu seti baştan sona iyi oynarak 25-22'lik sonuçla maça 2-2'lik eşitlik getirdi.

Karar setinde iki takım da karşılıklı sayılar alsa da son sayıları daha iyi oynayan A Milli Takım 15-13 ile maçı 3-2 kazandı ve Avrupa Şampiyonu oldu.

BİNLER KALAMIŞ'TAYDI
Kadıköy Belediyesi'nin artık klasikleşen dev ekrandan toplu maç izleme etkinliğine final maçında binlerce kişi geldi. Kalamış Atatürk Parkı'nda sadece Kadıköylüler değil İstanbul'un her semtinden gelen sporseverler vardı. Finalin heyecanı, her sayıda yaşanan mücadele Kalamış'ta da anbean yaşandı. Şampiyonlukla beraber ise yaşanan coşku görülmeye değerdi.

Kalamış'ta Amfi Tiyatro, Tenis Kortu ve Plaj Voleybol sahasına kurulan ekranlarda 3 ayrı yerden yapılan organizasyona Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da katıldı. Karşılaşmayı izlemeye gelen Kadıköylülerle sohbet de eden Odabaşı, şampiyonluk kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı için de "Cumhuriyetimizin 100. yılında yüz akımız milli takımımız koleksiyonuna Avrupa Şampiyonluğunu’nu da ekledi. Emeğinize ve yüreğinize sağlık, yaşattığınız gurur için teşekkür ederiz" yorumunu yaptı.

 


ARŞİV