Tur İstanbul için kayıtlar başladı

İBB Spor İstanbul’un organize ettiği Tur İstanbul, 29 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Amatör bisikletçiler için halk turunun da olacağı organizasyon için kayıtlar başladı

28 Nisan 2022 - 18:50

Profesyonel bisiklet sporu içinde günlük şehir turları, bir diğer adıyla klasikler önemli bir yer tutar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Spor İstanbul da işte böyle bir klasiğe ilk adımı atıyor. 29 Mayıs’ta 75 km’lik bir Tur İstanbul yarışı yapılacak. Turda ayrıca 16 km’lik bir amatör turu da gerçekleşecek.

PROFESYONELLER İÇİN LİSANS ZORUNLU
75 km’lik profesyonel tur, Yenikapı’da start alacak. Yarışmacılar, Galata Köprüsü, Beşiktaş Barbaros Bulvarı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu, Caddebostan Vapur İskelesi güzergahını takip ederek Caddebostan Dalyan Parkı Çetin Emeç Bulvarı’naki varış noktasına ulaşacak. Tura katılmak isteyen profesyonel bisikletçiler için 2022 yılı vizeli lisans zorunlu. Tur sonunda kadınlar ve erkekler kategorilerinde birincilere 5 bin, ikincilere 3 bin, üçüncülere de 2 bin TL ödül verilecek. Motosikletli ekipler, yol ve sporcu güvenliği için yol kenarlarındaki destek noktalarında bekleyecek.

AMATÖRLER SERENCEBEY’DEN START ALACAK
Amatör sporcular için belirlenen 16 km’lik parkur ise Beşiktaş’taki Serencebey Parkı’ndan başlayacak. Sporcular, Balmumcu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Acıbadem, Fikirtepe, Bağdat Caddesi, Göztepe, Caddebostan güzergahından geçerek Çetin Emeç Bulvarı Dalyan Parkı’nda turu tamamlayacak. Halk turuna yol bisikleti, dağ bisikleti, downhill, şehir bisikleti, katlanır bisiklet ve elektrikli bisiklet ile katılmak serbest ancak kask kullanımı zorunlu. Halk turunda zamanaşımına uğrayan, bisikletinde sorun yaşayan ya da sakatlanan katılımcılara toplama aracı hizmeti verilecek.

Hem profesyonel hem de amatör bisikletçiler için Tur İstanbul’a katılım kayıtları https://event.spor.istanbul/ adresi üzerinden gerçekleştiriliyor.


ARŞİV