Tur İstanbul bir kez daha ertelendi

İBB Spor İstanbul’un organize etmek istediği Tur İstanbul’un akıbeti yılan hikâyesine döndü. Yarış gerçekleşeceği tarihe günler kala bir kez daha ertelendi

19 Temmuz 2022 - 16:16

Profesyonel bisiklet sporu içinde günlük şehir turları, bir diğer adıyla klasikler önemli bir yer tutar. Özellikle kıta Avrupasında Belçika, İtalya, Hollanda, İspanya gibi ülkelerin şehirlerinde gerçekleşen günlük klasikler büyük ilgi görüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Spor İstanbul A.Ş. de birkaç yıldır Tur İstanbul adıyla İstanbul’a bir bisiklet klasiği kazandırmaya çalışıyor. Ancak bu çaba her seferinde iptalle karşılaştı.

Bu sene içerisinde 29 Mayıs’ta gerçekleşeceği açıklanan ancak valilik kararıyla ertelenen organizasyonun 24 Temmuz’da yapılacağı duyurulmuştu. Ancak turun yapılmasına birkaç gün kala bir kez daha erteleme haberi geldi. Spor İstanbul’dan yapılan açıklamaya göre, valilik ve İstanbul Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün, turdaki köprü geçişinin kent trafiğini olumsuz etkileyeceği görüşü sebebiyle organizasyonun bir kez daha iptal edildiğu duyuruldu. Spor İstanbul açıklamasında, turun farklı bir parkur ve tarih ile yeniden organize edileceği bilgisini de verdi.

Ertelenen turun Yenikapı’dan start alıp Beşiktaş’tan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne bağlanması ve Kadıköy’e gelerek Caddebostan’da sona ermesi planlanmıştı. İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü geçerek iki kıtaya yayılan tek spor organizasyonu Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu.    

 


ARŞİV