Türkiye'de kadın futbolu gelişecek mi?

Kadın futbolunun Türkiye’de de gelişim kaydetmesi için bazı çalışmalar yapılıyor.

19 Temmuz 2012 - 11:35
Türkiye Futbol Federasyonu'nun tabanda kadın futbolunun yaygınlaşması adına geliştirdiği projelerden olan “Kız Futbol Eğitim Merkezleri” hizmet vermeye başladı. Kadın futbol kulüpleri ile işbirliği içerisinde açılan Kız Futbol Eğitim Merkezleri'nde bu yıl yaklaşık 1.200 kız çocuğu futbol eğitimi alacak. 9 kadın futbol kulübüyle dört aylık bir süreçte yapılacak projenin gelecek yıl 40 kulüple sekiz aylık bir sürece yayılması planlanıyor. Birer aylık dönemler halinde 12-13 ve 14-15 yaş grubundan kızların temel futbol eğitimi alacağı bu merkezler kulüplerin gençlik geliştirme programlarına oyuncu yaratmak anlamında büyük önem taşıyor.
Temel eğitimlerde yetenekli olduğu tespit edilecek, kulüp ve Milli Takımlarda oynama fırsatı sunulacak. Ataşehir Belediyespor Kadın futbol takımının da yeraldığı Profesyonel Kadın futbol ligi takımlarının da destek verdiği proje ile Türkiye’de kadın futbolunun yaygınlaşması hedefleniyor.
Bu arada UEFA'nın resmi internet sitesi uefa.com’da yer alan bir haberde, Türkiye’de kadın futbolunun gelişim kaydettiği vurgulandı. Türkiye Futbol Federasyonu, 2007 yılında katıldığı Grassroots Charter'ında, 4 yılda aldığı 5 yıldızla en hızlı gelişme gösteren üye ülkelerden biri oldu.

ARŞİV