Tekvandoda dünyanın zirvesindeyiz

Azerbaycan'da düzenlenen 2023 Dünya Tekvando Şampiyonası'nı üçer altın ve bronz olmak üzere 6 madalyayla tamamlayan Türkiye, tarihi başarılara imza attı. A Milli Kadın Takımı dünya şampiyonu olurken erkek takımı üçüncü oldu.

09 Haziran 2023 - 10:35

Dünya Tekvando Şampiyonası geçtiğimiz hafta Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirildi. Türkiye, organizasyonu kadınlar ve erkeklerde hem bireysel hem de takım halinde tarihi başarılarla kapattı. Kadınlarda Merve Dinçel ve Nafia Kuş ile erkeklerde Hakan Reçber altın madalya kazanırken, kadınlarda Hatice Kübra İlgün ile erkeklerde Görkem Polat ve Emre Kutalmış Ateşli bronz madalyanın sahibi oldular. Bu başarıların neticesinde tarihimizde ilk kez, Kadın Milli Takımımız dünya şampiyonu, Erkek Milli Takımımız ise dünya üçüncülüğünü elde etti.

Ayrıca şampiyona sonunda, altın madalyalı sporcumuz Merve Dinçel şampiyonanın en değerli sporcusu ödülünü de layık görüldü. Dünya Tekvando Şampiyonası'nda kazanılan başarılar İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un da göğsünü kabarttı. Sporcuları Merve Dinçel, Nafia Kuş, Hakan Reçber, Görkem Polat ve Emre Kutalmış Ateşli ile toplam 5 madalya sevinci yaşayana İBB Spor'un dünya şampiyonu olan Kadın Milli Takımı'nda ise 3, dünya üçüncüsü olan Erkek Milli Takımı'nda da 5 sporcusu yer aldı.


ARŞİV