Tarihi yarımada da pedalladılar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından gerçekleştirilen 4. Tarihi Yarımada Bisiklet Turu yapıldı.

01 Aralık 2023 - 12:07

Pazar günü erken saatlerde Yenikapı’dan start alan bisikletçiler, Tarihi Yarımada’yı turlayarak, tekrar Yenikapı’da turu tamamladı.

Soğuk ve fırtınalı havaya karşın çok sayıda bisikletçi tura katıldı. Bisikletçiler, akan trafik içinde Yenikapı sahilinden Sirkeci istikametine doğru pedal çevirdi. Unkapanı, Cibali ve Fener’i geçen bisikletçiler, Balat’tan döndü. Dönüş parkuru, Sirkeci’de Gülhane Parkı’na yöneldi. Buradan Ayasofya önüne çıkan bisikletçiler, Sultanahmet meydanından geçerek, Kumkapı’ya ulaştılar. Tur, yaklaşık bir saatin sonunda, Yenikapı’da sona erdi.

Turu tamamlayan tüm bisikletçilere, birer “anı madalyası” takdim edildi. Bisikletçiler, zor hava koşullarında gerçekleşen turda sınırlarını zorlamanın kendileri için ayrı bir heyecan ve meydan okuma olduğunu belirttiler.

İlk olarak 2021 ve 2022 yıllarında düzenlenen Tarihi Yarımada Bisiklet Turu, bu yıl ise ikinci kez organize edildi. Daha önce ekim ayında yapılan tur, bununla birlikte toplamda 4. kez gerçekleştirilmiş oldu.


ARŞİV