Tarihe geçmek istiyor

Genç boksör Seren Ay Çetin, İstanbul’da çıkacağı gümüş kemer unvan maçını kazanarak tarihe geçen ilk Türk kadın boksör olmak istiyor. Tarihe tanık olmak isteyen herkesi de maça bekliyor

03 Mart 2022 - 10:29

Kadıköy Spor Kulübü sporcusu Seren Ay Çetin, İstanbul’da 13 Mayıs tarihinde düzenlenecek organizasyonda, boks sporunda dünyanın en büyük organizasyonlarından Dünya Boks Konseyi’nin (WBC) gümüş kemer maçına çıkacak. Rakibi ise kariyerinde iki kez WBC dünya şampiyonluğu bulanan Avusturyalı Golden Baby lakaplı Eva Voraberger. Gümüş kemer maçına çıkacak ilk Türk kadın boksör olmaya hazırlanan Seran Ay Çetin, bugüne tadar çıktığı 9 uluslararası maçında da rakiplerini mağlup etmeyi başardı.

ASIL HEDEF ALTIN KEMER

Kariyerinin en önemli maçlarından birine çıkacak olan Seran Ay Çetin, önce bu maçı kazanmak daha sonra da asıl hedefi olan altın kemer maçına çıkmak istiyor. “Kemeri Türkiye’ye getirmek, bu başarıyı yaşatmak istiyorum. Daha sonrasında ise dünya şampiyonası altın kemeri için ringe çıkmak istiyorum.  Asıl hedefim de bu. İlk hedefim, gümüş kemer çok önemli Türk tarihi için. Bu kemere yakışır bir maç olsun istedim ve rakibimi seçtim. Şampiyonu yenmeden şampiyon olunamaz.”

Hem 13 Mayıs’ta çıkacağı maç hem de daha büyük hedefleri için yoğun bir çalışma döneminden geçen 24 yaşındaki sporcu, bu dönemi sabah ve akşam olmak üzeri günlük beş, altı saatlik antrenman süreçleriyle geçiriyor.

TÜRK KADINI ADINA

Aynı zamanda Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde beden eğitimi öğretmenliği okuyan Seren Ay Çetin, kemer maçına bütün İstanbulluları beklediği gibi özellikle kadınları çağırıyor. Kadınlar adına bu maçı kazanmak isteyen genç sporcu, “Başaracağıma çok inanıyorum ve maçı İstanbul'a en çok da bu yüzden aldırmak istedim. Türk kadınları adına kazanmak istiyorum. İnşallah kemeri alacağım ve burnun gururunu hep birlikte yaşayacağız” diyor.


ARŞİV