Sürprizlerin kupası

Katar 2022 Dünya Kupası’nda ilk iki hafta geride kalırken futbolseverlerin aklından yıllarca çıkmayacak sürpriz sonuçlar kupaya damga vuruyor

01 Aralık 2022 - 18:35

Katar 2022 Dünya Kupası tartışmalarla açılmış, yaşanan polemikler zaman zaman futbolun önüne geçmişti. Ancak kupada iki hafta geride kalırken sahada alınan sürpriz sonuçlar tartışmaları ikinci plana itti.

Kupanın en büyük favorilerinden biri olarak gösterilen Messi’li Arjantin’in, bugüne kadar kupalarda dikkate değer bir başarı elde edemeyen Suudi Arabistan’a 2-1 mağlup olması, Arjantin basını tarafından fiyasko olarak nitelendirildi. İtalyan La Gazetta delle Sport ‘Kral Messi düşüyor’, ESPN ‘Tarihin en ilginç skoru’, İngiliz The Guardian ‘Şok’, İspanyol Mundo Deportivo ise ‘Tarihi kaza’ başlıklarıyla maçı okuyucularına sundu. Arjantin, ikinci maçında Meksika’yı 2-0 ile geçerek ikinci tura kalma şansını son maça taşıdı. Son maçta da Polonya’yı 2-0 yenerek grubu lider bitirerek 16 takım arasına girmeyi başardı. Bu gruptan çıkan diğer takım ise Polonya oldu. Arjantin’i yenerek büyük sükse yapan Suudi Arabistan ise Meksika ve Polonya’ya yenilerek grubu sonuncu sırada tamamladı.

ÜSTÜN ALMAN MÜHENDİSLİĞİ DURDU
Suudi Arabistan’ın sükseli galibiyetinden bir gün sonra Katar’da büyük bir sürpriz daha yaşandı. Her turnuvanın favorisi, ‘futbol 22 kişinin oynadığı ve sonunda Almanların kazandığı bir spordur’ mottosunun başrolündeki Almanya, Japonya karşısındaki ilk maçına harika bir giriş yaptı. İlk yarıda bir gol bulan ve müthiş baskılı oynayan Almanya ikinci yarıda adeta dururken, Japonlar önce beraberliği son dakikalarda bulduğu golle de galibiyeti alırken kupanın ikinci büyük sürprizine imza attı. Grupların ikinci maçları da büyük sürprizlere sahne oldu. Katar ile beraber kupanın en zayıf kadrosu olarak gösterilen ve ilk maçında da Fransa’dan 4 gol yiyen Avustralya, ilk maçında Danimarka ile berabere kalan ve gruptan çıkma hesapları yapan Tunus’u 1-0 yenerek Kuzey Afrikalılara soğuk bir duş aldırdı. Grubu 3 puan ile son sırada bitiren Tunus, son maçında grubun lideri Fransa’yı 1-0 yenerek büyük bir sürprize imza attı ama elenmekten kurtulamadı. Bu gruptan çıkan diğer takım, Danimarka’yı 1-0’la geçen Avustralya oldu.

JAPONYA: ZİRVEDEN DİBE
İkinci maçlarda da sürpriz sonuçlar hız kesmedi. Almanya’yı devirerek herkesin dikkatini çeken Japonya, ikinci maçta turnuvanın zayıf ekiplerinden Kosta Rika ile karşılaştı. İlk maçta İspanya’ya 7-0 yenilen Kosta Rika bu kez rolleri değiştirerek sahadan 1-0 galip ayrıldı ve Japonya’yı büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Lider İspanya ile 1-1 berabere kalan Almanya, 1 puanla son sırada yer aldı. İkinci maçların son sürprizi Fas’tan geldi. Grubunu ilk sırada bitirmesine garanti gözüyle bakılan, güçlü ekiplerden Belçika’yı 2-0 yenerek rakibini ateşe atan Fas kendisi de gruptan çıkma adına büyük bir adım attı.

Gazetemiz yayına hazırlandığı perşembe günü itibariyle A Grubu’nda Hollanda ve Senegal, B Grubu’nda İngiltere ve son maçında İran’ı 1-0 yenen ABD, C Grubu’nda Arjantin ve Polonya, D Grubu’nda ise Fransa ve Avustralya adlarını ikinci tura yazdırdı.

KALAMIŞ'TA HEYECAN SÜRÜYOR
Kadıköy Belediyesi ile kupanın da sponsorlarından King’in işbirliğiyle Kalamış Atatürk Parkı’nda kurulan Football Kingdom kupa heyecanını Kadıköylülere yaşatmaya devam ediyor. Dev ekranda maç gösterimleri, DJ performansları, söyleşi ve sürpriz buluşmaların yanında eğlenceli spor aktiviteleri de ailelerden, gençlerden ve çocuklardan büyük ilgi görüyor.    


ARŞİV