'Sultanlar' Dünya Kupası'na veda etti

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası çeyrek finalinde ABD'ye 3-0 mağlup oldu. Sultanlar bu skorla kupaya veda etti.

11 Ekim 2022 - 22:07

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Dünya Şampiyonası macerası çeyrek finalde son buldu. Filenin Sultanları, çeyrek finalde karşı karşıya geldiği ABD'ye 3-0 mağlup olarak turnuvadan elendi.

Karşılaşmaya kötü başlayan milliler, daha sonra toparlanarak ilk sette dengeyi yakaladı. Ancak setin sonunda gelen basit hatalar çekişmeli geçen ilk seti 25-22 kaybetmemize sebep oldu. İkinci sette rakibine adeta teslim olan Sultanlar, varlık gösteremediği bu seti 25-15 kaybetti. Kader setine maçı uzatmak için çıkan Milli Takım, basit bireysel hatalar sonucunda bu seti de 25-20 kaybederek salondan 3-0 mağlup ayrıldı ve turnuvaya veda etti. 

Maçın en skorer oyuncusu 18 sayı ile ABD'nden Alexandra Frantti oldu. Frantti'yi ise 16 sayı ile Ebrar Karakurt takip etti.


SULTANLAR TURNUVADA NE YAPTI?
İlk turda B Grubu'nu lider tamamlayan Türkiye, yalnızca ilk karşılaşmasında Tayland'a yenildi. İkinci turda F Grubu'nda Kanada ve Almanya'yı yenen Filenin Sultanları, Sırbistan ve ABD'ye kaybederek grubu 3. sırada bitirdi. Bu sonuçların ardından çeyrek finale yükselen milliler, ABD ile karşılaştı ancak yarı finale yükselmeyi başaramadı.

Turnuvada Sırbistan ile Polonya arasındaki çeyrek final maçının kazananı, yarı finalde ABD'nin rakibi olacak. Turun diğer ayağında ise İtalya, Çin'i 3-1 geçti ve Brezilya - Japonya maçından gelecek rakibini beklemeye başladı.


ARŞİV