Sultanlar çeyrek finalde rakip ABD

Kadınlar Voleybol Dünya Şampiyonası’nda ilk turu grubunda lider olarak tamamlayan Filenin Sultanları, 2. tur maçlarını da tamamlayarak çeyrek finale kaldı. Millilerin çeyrek finaldeki rakibi ABD oldu.

07 Ekim 2022 - 11:01

Polonya ve Hollanda’nın ev sahipliğinde düzenlenen Kadınlar Voleybol Dünya Kupası’nda ilk tur maçları tamamlandı. İlk turda B Grubunda Polonya, Tayland, Güney Kore, Dominik Cumhuriyeti ve Hırvatistan ile mücadele eden Milli Takım, grubunu lider olarak tamamlamayı başardı. İlk turda sadece Tayland’a mağlup olan Sultanlar, diğer maçlarından galibiyetle ayrılmayı başardı ve son 16 arasına girdi.

ÇEYREK FİNAL SALI GÜNÜ
Sultanlar, 2. turda F Grubu’nda ABD, Sırbistan, Almanya ve Kanada’nın olduğu grupta mücadele etti. Milliler, ilk maçını 4 Ekim Salı günü Almanya ile oynadı. Bu maçı, 25- 21, 25-18 ve 25-21’lik set üstünlükleri ile 3-0 kazanan Sultanlar, ikinci maçı 5 Ekim Çarşamba günü Kanada ile oynadı. Milliler bu maçı da 25- 22, 26-24 ve 28-26’lık set üstünlükleri ile 3-0 kazandı. Gruptaki son iki maçını kupanın da favorileri olan ABD ve Sırbistan ile oynayan A Milli Takım, ABD'ye 3-1, Sırbistan'a ise 3-0 mağlup oldu.

Bu iki maçtaki mağlubiyete rağmen çeyrek finale kalmayı başaran Filenin Sultanları'nın çeyrek finaldeki rakibi ABD oldu. ABD ile oynayacağımız çeyrek final maçı 11 Ekim Salı günü saat 18.30'da oynanacak.


ARŞİV