Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nun ismi Atatürk oluyor

Fenerbahçe Tüzük Kongresi’nde alınan kararla Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nun isminin Atatürk olarak değiştirilmesine karar verildi.

15 Eylül 2023 - 09:19

Geçtiğimiz günlerde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen Fenerbahçe Tüzük Tadil Kongresi’nde Kadıköy’ü de ilgilendiren iki önemli konuda kararlar alındı. Kongrede kimi maddelerdeki değişikliklerin oylanması sonrasında stadyum isminin değiş-tirilmesi konusundaki maddeye geçildi. Bu maddenin oylanması öncesinde kürsüye gelen Başkan Ali Koç, isim değişikliği talebinin üyelerden geldiğini kendilerinin de gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi. Saraçoğlu ailesiyle de konuştuklarını ve ailenin onayını aldıklarını, Şükrü Saraçoğlu isminin bir başka spor kompleksinde mutlaka yaşatılacağını söyleyen Ali Koç, stadyuma ismine alınacak bir sponsor teklifinde de sorun yaşamayacaklarını belirtti.

Konuşmadan sonra yapılan oylamada, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nun isminin Atatürk olarak değiştirilmesi konusunda yönetime yetki verilmesine oybirliği ile karar verildi.

1908'DEN BUGÜNE
Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nun bulunduğu arazi 1900’lerin başında Papazın Çayırı olarak anılıyor ve Kadıköylü gençler burada maç yapıyorlardı. O dönem kurulan Union Club burayı 30 altına kiraladıktan sonra çim de döşedi ve 100 kişinin oturabildiği tribün yaptı. 1924’te Taksim Stadyumu’nun açılışına kadar da tüm önemli maçlar burada oynandı. 1929’da dönemin Maliye Bakanı ve bir dönem Fenerbahçe başkanlığı da yapan Şükrü Saraçoğlu’nun katkılarıyla Fenerbahçe’ye kiralanan alana yeni tribünlerin de
eklenmesiyle 1932’de tekrar açılışı yapıldı. Aynı yıl stadyum Fenerbahçe’ye satıldı. 1965 yılında tekrar yıkılan stadyum 1982’de yeni haliyle hizmete açıldı. 1998 yılında stadın isminin Şükrü Saraçoğlu olmasına karar verildi. 1999-2002 yılları arasında kale arkaları ile Maraton Tribünü’nün parça parça yıkılarak yapılması sonucunda bugünkü halini aldı.

YOĞURTÇU PARKI'NA EDA ERDEM HEYKELİ
Kongrede Kadıköy’ü de ilgilendiren ikinci bir kararla, Yoğurtçu Parkı’na, A Milli Kadın Voleybol Takımı ile Fenerbahçe’nin kaptanı Eda Erdem’in heykelinin dikileceği duyuruldu. Ali Koç, uluslararası alanda kazanılan başarılardan dolayı kadın voleybolcuları
kutladıktan sonra “Yoğurtçu Parkı’nda Alex, Can Bartu ve Eda Erdem heykeli olacak. Gani gani hak etti” dedi. Eda Erdem ise karar sonrasında sosyal medyadan yaptığı paylaşımda karardan dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu söyleyerek herkese teşekkür etti.


 


ARŞİV