Sporcuların ve gençlerin yeni adresi: Kalamış Parkı

Kısa bir süre önce yenilenen Kalamış Parkı, ziyaretçilerinden tam not alıyor

24 Eylül 2020 - 09:19

HABER: Simge KANSU/ Görkem DURUSOY

Kadıköy Belediyesi, Onaranlar Kulübü ve Nike işbirliği ile yenilenen Kalamış Parkı, gençlerin ve sporcuların yeni gözdesi oluyor. Kaykay parkı, basketbol ve voleybol sahaları  geri dönüştürülen atıklardan yapılan malzemeler kullanılarak renkli bir alana dönüştürüldü. Sahanın zemininde ve oturma gruplarında üretim ve tüketim sonrası geri dönüştürülmüş atıklardan üretilen Nike Grind malzemeler kullanıldı. Yenilenen park şimdiden Kadıköylü gençlerin gözdesi oldu. Gazete Kadıköy olarak, yenilenen parkın keyfini çıkaranlarla konuştuk.

“HAREKET RAMPALARI İYİ DÜŞÜNÜLMÜŞ”

Barış Şentürk: Burası, göze hitap eden çok güzel bir park olmuş. Daha önce alan çok küçüktü, bu nedenle rahat hareket edilemiyordu. Aralara hareket rampalarının eklenmesi çok iyi düşünülmüş. Ayrıca kaliteli zemin kullanıldığı için paten ve kaykaylar daha rahat sürülüyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

“KENDİMİ PROFESYONEL HİSSEDİYORUM”

Melih Narin: Biz bugün parkı ilk defa kullanıyoruz. Potasıyla, zeminiyle ve diğer alanlara yapılan bölümleriyle çok keyifli bir yer inşa edilmiş. Parkı görünce basketbol oynama isteği yaşıyoruz. Özellikle zemin için kullanılan her renk birbiriyle uyum içerisinde. Burada maç yaparken kendimi çok profesyonel hissediyorum.

“VAZGEÇİLMEZ BİR ALAN OLABİLİR”

Oğuz Parlakulaş: Yaklaşık iki senedir kaykay kullanıyorum. Kaykay benim yaşam felsefem diyebilirim. Burası ilk açıldığından beri sürekli geliyorum. İçeriye kurulan her alan çok kullanışlı. Özellikle uykulu geldiğim zamanlarda, gözüme çarpan renkler uykumu açıyor. Tek eksik ücretsiz internet olmaması, o da eklenirse vazgeçilmez bir alan olabilir.

“YARALANMA RİSKİ ÇOK AZ”

Viki Deleon: İkizlerimizle sürekli buraya geliyoruz. Zıplama yerleri, basket sahası gibi alanlar çok güzel dönüştürülmüş. Bu tür alanlar çocukların kas gelişimi için önemli. Kaykay zeminin pürüzsüz olması çok mantıklı düşünülmüş. Böylesi daha güvenli olacaktır. Bir çocuk düştüğü zaman yaralanma riski artık çok daha az. Ayrıca göze hitap eden renkli bir park olmuş.

“ESKİ ALANA GÖRE DAHA KULLANIŞLI”

Derin Solmaz: Eski alana göre daha kullanışlı ve daha renkli olmuş. Kaykay kullanmaya yeni başlamama rağmen çok rahat bir şekilde kayabiliyorum. Diğer profesyonel arkadaşların yanında biraz acemice kalsam da burayı çok sevdim. Hem spor amaçlı hem de eğlence amaçlı kullanılabilecek harika bir alan.

BAŞKAN ODABAŞI GENÇLERLE BASKETBOL OYNADI

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı parkı ziyaret ederek, yapılan değişiklikleri yerinde inceledi. Basketbol sporuna ilgi duyan Odabaşı parkta spor yapan gençlerle birlikte basketbol oynadı. Yenilenen park hakkında gençlerin düşüncelerini soran Odabaşı, “çok güzel olmuş” yanıtını aldı.


ARŞİV