Spor dünyası Olimpiyat etkinliğinde buluştu

İstanbul’un önde gelen birçok spor kulübün sporcuları ve yöneticilerinin katıldığı 2036 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları etkinliğinde konuşan İmamoğlu, İstanbul’un, bulunduğu coğrafya, kültürü ve stratejik konumuyla olimpiyatları en çok hak eden şehir olduğunu vurguladı

23 Şubat 2024 - 06:21

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Spor İstanbul organizasyonuyla gerçekleştirilen ‘’100. Yılında Olimpiyat Hedefine Doğru’’ etkinliğine spor dünyasından ilgi çok yoğundu. Kentin 2036 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları hedefinin tanıtıldığı gecede Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Türkiye Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu ve Dünya Olimpiyatlar Derneği CEO’su Mike Miller konuşma yaptı.

İmamoğlu konuşmasında kutuplaşan dünyada sporun birleştirici gücünün hala çok güçlü olduğuna değinerek; “Mücadeleye ve sonunda yaşanan gurura, herkesi dahil ediyor. Sizlerin sahada hissettiği gururun belki de daha fazlasını, bizler saha kenarında yaşıyoruz. Sizlerle aynı bayrağın altında yer almanın, aynı hedeflere odaklanmanın mutluluğunu son derece yüksek seviyede hissediyoruz. Hele hele kutuplaşmış bir dünyada yaşadığımızın bir gerçek olduğunu bildiğimiz ortamda, insanların kendi yaşamları ve toplumsal konularda çok farklı görüşlerde ve duygulara sahip olduğunun, herkesin başkalarından farklı davranabildiğinin de bilincindeyiz. Ama sporu düşündüğümüzde, aklımıza tam tersine birleştiricilik geliyor. Spor sahalarında yaş, cinsiyet, toplumsal bakış açıları hiç ama hiç fark etmiyor” dedi.

2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek, bu seviyede ilk kez bir Avrupa Kupası kazanan ve bize bu sevinci Cumhuriyetimizin 100. yılında yaşatan A Milli Kadın Voleybol Takımımızı örnek olarak gösteren İmamoğlu, “Filenin Sultanları’na baktığımızda, durumu daha iyi anlayabiliyoruz. Sanırım İlkin üzerinden bütün sporcularımıza bu mesajı iletmiş oluyoruz. Gururla alkışlıyoruz onları. Özellikle bu yaz hissettiklerimizi anlatabilecek kelimeler, gerçekten zor bulunur. Sadece spor alanında değil, saha dışında da toplumsal birliği ve dayanışmayı güçlendiren bir simge haline geldiler. Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen sporcularımızın oluşturduğu takımımız, hepimizi sahada, mücadelede, sevinçte, gururda birleştirdi. Hem de öyle bir birleştirdi ki, son yıllarda görülmemiş ölçüde büyük bir birleştirici gücü hepimize hissettirdi. Ülkemizin zengin kültürünü, özellikle kadının gücünü herkese gösterdi. On yıllardır belki yapılamayan, yapamadığımız, siyasetçilerin hiç başaramadığını, pırlanta gibi genç hanımefendiler başardı. Onun için bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İstanbul’un, bulunduğu coğrafya, kültürü ve stratejik konumuyla olimpiyatları en çok hak eden şehir olduğun vurgulayarak sözlerini devam ettiren İmamoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak; herkesi, tüm kurumlarımızı, sporcularımızı, federasyonlarımızı, olimpiyat komitemizi, kulüplerimizi, tüm İstanbul ve Türkiye halkını bir kez daha olimpiyat hedefi etrafında, o meşalenin çevresinde kenetlenmeye çağırıyorum” dedi.

ROZETLERİ TAKILDI

İmamoğlu, konuşmasının ardından, 1964 Tokyo da gümüş ve 1968 Mexico City de altın madalya kazanan Türk güreşinin yaşayan efsanesi Ahmet Ayık ve Türkiye'nin olimpiyat oyunlarında (1992 Barcelona) madalya kazanan ilk kadın sporcusu Hülya Şenyurt’a sertifika ve rozet takdiminde bulundu.Programda Eski Milli Eskrim Sporcumuz Özden Ezinler’e 1972 yılında Münih Olimpiyatlarına katılımı dolayısıyla rozet ve sertifika takdim edildi.


ARŞİV