Şiddet, amatör maçların ertelenmesine neden oldu

Hakemlere, saha komiserlerine ve sporculara karşı artan onur kırıcı eylemler ve darp olayları nedeniyle amatör liglerde hafta sonu oynanması gereken maçlar ertelendi

28 Kasım 2022 - 13:49

Yaşananlara sessiz kalmayan İstanbul amatör futbol camiası da hafta sonu oynanması gereken maçları durdurdu. Süper Amatör, 1. Amatör, U16 ve U14 Amatör liglerde hafta sonu oynanması gereken maçlar oynanmadı.  

Yapılan 'Spora Evet Şiddete Hayır' başlıklı açıklamada, maçlarda görev yapan hakemlere, saha komiserlerine ve sporculara karşı onur kırıcı, taciz edici eylemler ile darp olaylarının artışına dikkat çekilerek, artık "Bu gibi olaylar karşısında İl Disiplin Kurulu en üst düzeyde ceza ve yaptırım uygulayacaktır" dendi.

Futbol sahalarındaki şiddetin artışı son günlerde kamuoyunun gündeminde. Geçtiğimiz haftalarda Trabzon'da oynanan amatör bir maçta sahaya giren kişiler hakemleri saha ortasında darp etmiş olayın görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Geçtiğimiz pazar günü oynanan Türkiye 2. Ligi'ndeki İzmir derbisi Göztepe - Altay maçında da Altay tribünlerinden atılan bir fişek Göztepe tribünlerinde 1'i ağır 3 kişinin yaralanmasına sebep oldu. Daha sonra Göztepe tribünlerinden sahaya giren bir kişi de yerinden söktüğü korner direğiyle Altay kalecisini saha içinde darp etti.

İstanbul amatör küme liglerinde mücadele eden temsilcilerimiz Fikirtepe Dumlupınar, Yeldeğirmeni ve Erenköy Acarspor'un maçları da bu tepkiden dolayı oynanmadı. 

HAFTANIN PROGRAMI
Fikirtepe Dumlupınar - Balkan Yeşilbağlar / 3 Aralık Cumartesi 15.00 / Fenerbahçe Fikirtepe Tesisleri
Yeldeğirmeni - Onay Spor / 4 Aralık Pazar 16.00 / Tuzla Belediyesi Orhanlı Stadı
Erenköy Acarspor - Kartal Yunusspor (Tarihi önümüzdeki günlerde açıklanacak)


ARŞİV