Satranç şöleni başlıyor!

40. Dünya Satranç Olimpiyatı, 27 Ağustos-10 Eylül 2012 tarihleri arasında Atatürk Havalimanı karşısında, Dünya Ticaret Merkezi yerleşkesi içinde bulunan İstanbul Fuar Merkezi'nde yapılacak.

22 Ağustos 2012 - 16:13
 
40. Dünya Satranç Olimpiyatı, 27 Ağustos-10 Eylül 2012 tarihleri arasında Atatürk Havalimanı karşısında, Dünya Ticaret Merkezi yerleşkesi içinde bulunan İstanbul Fuar Merkezi'nde yapılacak.
164 ülkeden yaklaşık 1800 sporcu, toplamda ise yaklaşık 4000 katılımcının buluşacağı olimpiyatında, Türk Ulusal Takımı olimpiyatlara kadın ve erkeklerden oluşan “Türkiye”, “Türkiye 2016” ve gelecek vaad eden miniklerden oluşan “Türkiye 2023” takımları ile yer alacak. Olimpiyatın http://www.chessolympiadistanbul.com/ web sitesi izleyenlerine altı farklı dilde hizmet verecek. Sitede, haber, resim, video, maç sonuçları ve analizler, anlık olarak desteklenecek bilgiler olacak. Dünya yıldızlarının ağırlanacağı olimpiyat boyunca oynanacak tüm maçlar internet üzerinden canlı olarak izleyicilerle buluşacak.
1927 yılından beri resmi olarak Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) tarafından organize edilen bir organizasyon olan Satranç Olimpiyatı'na ülkeler ulusal takımları ile katılıyorlar. Her 2 yılda bir düzenlenen bu büyük organizasyonlara günümüzde ortalama 140 ülke katılıyor.
 
SATRANCIN POPÜLARİTESİ ARTSIN
 
Olimpiyatların İstanbul’da yapılmasının hem ülke tanıtımımız için hem de satranç camiamız için çok önemli olduğunu söyleyen Türkiye Satranç Federasyonu yetkilileri, şunları söyledi:
“200.000’i aşkın lisanslı sporcu sayısı, 58.000 antrenörümüz ve 5000 hakemi olan camiamızın büyük ilgi göstereceği bu organizasyonda, dünya’nın en iyi satranç sporcuları ile tanışabilme ve onlarla aynı ortamda yer alabilme şansı yakalayacağız. Amacımız; satrancın bu büyük organizasyonla beraber popülaritesini artırarak geniş kitlelere yayılmasını sağlamak. Ayrıca Türkiye’nin uluslararası spor organizasyonu yapabilme becerisini dünya spor camiasına gösterip İstanbul’un 2020 Yaz Olimpiyatlarına adaylığına katkıda bulunmak hedefini taşıyoruz."
 

ARŞİV