Şampiyon Acıbadem

İstanbul 2. Amatör Lig'de şampiyon olan Acıbadem, önümüzdeki sezon 1. Amatör Lig'de mücadele etmeye hak kazandı.

26 Haziran 2023 - 16:42

İstanbul 2. Amatör Lig'de sezon hafta sonu oynanan maçlarla sona erdi. Kadıköy'ün 6 takımla temsil edildiği ligde Acıbadem grubunda şampiyonluğa ulaşırken, Koşuyolu üst lige çıkmayı burun farkıyla kaçırdı.

ŞAMPİYONUN HARİKA SEZONU
İstanbul 2. Amatör Lig 18. Grup'ta mücadele eden Acıbadem harika bir sezon sonunda şampiyonluğa ulaştı. Oynadığı 18 maçın 14'ünden galibiyetle ayrılan ve sadece bir maçta mağlup olan Kadıköy ekibi, en yakın rakibi Şile Deniz Spor'a da 7 puan fark atmayı başardı. Acıbadem rakip filelere gönderdiği 92 golle de tüm gruplarda en çok gol atan 3. takım olmayı başardı. Acıbadem'in en golcü oyuncuları ise 20 golle Mesut Dağlı ve 17 golle Doğukan Özata oldu.

Sezonun kapanış maçında da gol şov yaparak şampiyonluk turu atan Acıbadem, rakibi Ataşehirgücü'nü 11-0 yendi. Selimiye Stadı'nda oynanan maç sonunda kupasını da alan Kadıköy temsilcisi sevincini futbolcular, teknik ekip, yöneticiler ve taraftarlarla beraber kutladı.

15. Grup'ta mücadele eden Bostancı son maçında Pendik Kavakpınar'a 5-0 mağlup oldu ve sezonu 24 puanla 6. sırada tamamladı. Bostancı önümüzdeki sezon da 2. Amatör'de mücadele edecek.

16. Grup'ta yer alan temsilcilerimizden Kozyatağı İdman Yurdu son hafta Sancaktepe Belediye Gençlik'i 4-2 yendi ve sezonu 23 puanla 6. sırada tamamladı. Feneryolu ise grubun lideri Ataşehir Doğuş'a 4-0 mağlup oldu ve sezonu 13 puanla 9. sırada bitirdi. İki takım da önümüzdeki sezon 2. Amatör'de yer alacak.

Başarılı bir sezonu geride bırakan ancak üst lige yükselmeyi kıl payı Kaçıran Koşuyolu ise son maçında 17. Grup'un lideri Pendik Doğan ile 2-2 berabere kaldı. Koşuyolu sezonu 35 puanla 3. sırada noktaladı. Ancak grubun 2'ncisi Atalar'ın 2 maçında esame listesinde olmayan oyuncu oynatması nedeniyle devam eden tartışmalar halen devam ediyor.

19. grup'ta mücadele eden Acıbadem'de konuşlu İstanbul Çorumspor ise son maçında Kartal Elçi'ye 3-0 hükmen mağlup oldu. İstanbul Çorumspor sezonu grubunda son sırada tamamladı. 


ARŞİV