Ringe hızlı döndü

Arnavutluk’taki maçta namağlup boksör Maria Plaku’yu ilk rauntta deviren Serdar Avcı, “Uzun yıllar sonra maça çıkmak benim için yeniden doğmak gibi bir şey” diyor

30 Eylül 2020 - 13:38

Profesyonel boks dünyasında Türk Milli Takımı Atina Olimpiyatı kadrosunda yer alan Serdar Avcı, Avrupa olimpiyatlarında önemli maçlar kazandı. Profesyonel boksun tekniklerini ülkemize ve Kadıköy’e taşımaya devam eden Serdar Avcı, Kadıköy Boks Kulübü ile önemli başarılara imza atıyor. 10 yıl sonra ringlere geri dönen boksör, çıktığı ilk maçta Ukraynalı rakibini kendi evinde ikinci rauntta nakavt etti ve namağlup Arnavut boksör Mario Plaku’yu ilk rauntta devirmeyi başardı.

Boksa uzun yıllar ara vermesine rağmen beklentinin üstünde performans gösterdiğini dile getiren Serdar Avcı, “Uzun yıllar sonra maça çıkmak benim için yeniden doğmak gibi bir şey oldu. Uzun bir dönem boksa ara verdiğim için insanlar benim eski performansımı bildiklerinden güzel şeyler bekliyorlardı. Sonuçta rezil olmak da var, geçmişteki güzel kariyerinizi ilerletmek de var. Bunları göze alarak bu yola girdim. Gayet güzel ve başarılı maçlar çıkarttık. Her şey çok güzel oldu. Beklentinin üstünde bir performans gösterdiğimi düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Avcı, “Günde iki kere antrenman yapıyorum ve profesyonel diyetisyen eşliğinde kilomu ayarlıyorum. Hedefim uzun yıllar sonra bir ilki başarmak ve insanın istediği zaman her şeyi yapabileceğini göstermek. Büyük hedefim ise profesyonel dünya şampiyonu kemerlerini ülkeme getirmek.” dedi.


ARŞİV