Rıdvan hedefini belirledi: 2012 Olimpiyatları

Şampiyon Tekvandocumuz Rıdvan, Avrupa Tekvando Şampiyonluğunun ardından kariyerinde bir ilki gerçekleştirmek üzere: 2012 Olimpiyat şampiyonluğu.

11 Kasım 2010 - 11:05

Şampiyon Rıdvan bir şampiyonluk daha yaşatarak Bayrağımızı Avrupa’da bir kez daha dalgalandırmanın haklı gururunu yaşattı. Küçük yaştan bu yana iç içe olduğu tekvando sporunda başarılı bir kariyer çizen genç sporcu Rıdvan Baygut, Rusya'nın Saint Petersburg şehrinde 12-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ve 42 ülkeden 387 sporcunun katıldığı Avrupa Tekvando Şampiyonası’na 74 kiloda katıldı. Rıdvan Baygut, beklentileri yine boşa çıkartmadı ve kilosunda şampiyon oldu. Rıdvan Baygut ilk turda Estonyalı Filipp Leinberg’i 17-6, ikinci turda İsviçreli Flamur Zuberi’yi 16-12, üçüncü turda Yunan Anestis Nikolaidis’i 1-0 mağlup etti. Baygut, yarı finalde Alman Makdad Ounis’i 9-7, finalde de Avusturyalı Manuel Mark’ı 1-0 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Tekvando kariyerinde elde ettiği şampiyonluklarla “Altın Adam” olarak da anılan Rıdvan Baygut, küçük yaştan bu yana antrenörlüğünü yapan Hocası ve aynı zamanda hakem olan Tacettin Ata nezaretinde Atak Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor.
ÖRNEK BİR SPORCUMUZ
Rıdvan Baygut’u küçük yaşlardan bu yana çalıştıran antrenörü Tacettin Ata, ondan övgü dolu sözlerle bahsediyor. Rıdvan’ın, nam-ı diğer Altın Adam’ın, çalışkanlığı, disiplini, ahlakı ile kulüpteki ve milli takımdaki diğer sporculara da örnek olduğunu anlatan Tacettin Ata, 9 yaşından bu yana tekvando yapan Rıdvan’ın, elinde yetiştiğini söyledi. Rıdvan’dan kendisinin ve Milli Takım’ın da memnun olduğunu vurgulayan Ata, “Hedefimiz büyük. 2012 Olimpiyatlarında şampiyonluk bekliyoruz Rıdvan’dan. Rıdvan da hedefini bu yönde belirlemiş ve çalışmalarına hız vermiş durumda. Kariyerimde olimpiyat şampiyonu olmuş bir sporcum yoktu. İnşallah Rıdvan ile birlikte bunu da gerçekleştirmiş olacağız” dedi.
Rıdvan’ın dünyaca ünlü bir sporcu haline geldiğini, Dünya Tekvando Federasyonu istatistiklerine göre Rıdvan’ın kilosunda bir numara olduğunu ifade eden Ata, “Dünya Tekvando Federasyonu’nun bu istatistiğinin bir çıktısını alarak, kulübün duvarına diğer sporcularım için örnek olması amacıyla astım. O örnek bir sporcu. Çok kulüp istiyor. Ama Rıdvan aldığı eğitim ve sahip olduğu saygı ve bağlılığı gereği benim sözümden çıkmaz. Kendisini mağdur etmemeye, hak ettiği ilgiyi ona sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.


 


 


ARŞİV