Renginiz belli olsun

N Kolay İstanbul Yarı Maratonu için geri sayım başladı. 27 Mart’ta Tarihi Yarımada parkurunda hem spor yapıp hem de down sendromlu bireylerin eğitimine maddi katkı verebilirsiniz

18 Mart 2022 - 08:47

N Kolay İstanbul Yarı Maratonu, 27 Mart Pazar günü koşulacak. Kayıtlar ise 15 Mart’ta kapandı. Bu senenin parkuru Tarihi Yarımada olarak belirlendi. Katılımcılar 10 ve 21 kilometrelik iki parkurdan birini tercih edebilir. 21 kilometrelik parkur Yenikapı Şehir Parkı’ndan başlayacak Sirkeci ve Eminönü’nden geçerek sahil yolundan Haliç’i takip edecek ve yapılacak dönüşle beraber tekrar Yenikapı’da noktalanacak. Kendisini denemek isteyen İstanbullular için biçilmiş kaftan olan 10 kilometrelik parkur ise Sirkeci’den yapılacak dönüşle yine Yenikapı’da noktalanacak.

REKOR BEKLENİYOR
Geçtiğimiz yıl koşulan yarı maraton Türkiye tarihinde ilk kez bir yol yarışında dünya rekoru kırılmasına sahne olmuştu. Kadınlarda Kenyalı atlet Ruth Chepngetich 1:04:02 ile dünya rekorunu kırmıştı. 8.000 yıllık tarihin içinden geçme fırsatı da veren parkurun rakımsız olması bu sene de rekor beklentisini yükseltiyor. Yarışlar, 10 kilometrede saat 8.40, 21 kilometre de ise 10.00’da start alacak. Her iki parkurda da her 5 kilometrede bir beslenme istasyonları ve bunların arasında ise su ve sünger istasyonları sporculara hizmet verecek.

HEM KOŞ HEM YARDIM ET
Yardımseverlik koşusu kavramı tüm dünyada sivil toplum kuruluşlarını (STK) desteklemek için uzun yıllardır başarı ile kullanılan bir kaynak geliştirme yöntemi. İstanbul maraton koşularında da 2008 yılından beri bu bağış toplama yöntemi kullanılıyor. Pandemi öncesinde koşulan 2019 yılındaki maratonda İstanbullular STK’lara 17 milyon TL’ye ulaşan bir kaynak sağladılar. N Kolay İstanbul Yarı Maratonu için birçok STK kolları sıvamış durumda. Bunlardan biri de Türkiye Down Sendromu Derneği (TDSD). Dernek, down sendromlu bireylerin bağımsız, üretken ve toplumla bütünleşen bir yaşam kurabilmeleri için yapılan çalışmaları organize ediyor. TDSD, yarı maraton için de bir kampanya hazırlamış durumda. “Eğitimin Artısı Ol” projesi kapsamında maratona katılacak sporcular, Down sendromlu bireylerin eğitim masraflarına burs katkısı sağlayabilmek için de Tarihi Yarımada’yı 27 Mart’ta adımlayacaklar.


ARŞİV