Pilates yapmak için birçok neden…

Pilates yapmak için bir sürü bahane mi istiyorsunuz? İşte size bir sürü bahane.Sonunda pilates yapmaya karar verdiniz ve başladınız.

12 Ekim 2012 - 09:00
Pilates yapmak için bir sürü bahane mi istiyorsunuz? İşte size bir sürü bahane.Sonunda pilates yapmaya karar verdiniz ve başladınız. Başlangıçla birlikte oluşan değişimi sadece siz değil çevrenizdekiler de fark edecek. Daha ince bir vücut, daha fazla enerji ve daha iyi bir ruh hali…
Özellikle başlarda çok hızlı bir gelişim gösterirsiniz ve bu kesinlikle büyük bir motivasyon oluşturur.
Yaklaşık 30 seans pilates yaptıktan sonra,
-Kaslarınızın daha fazla gerginleştiğini hissedersiniz.
-Egzersizlerden sonra daha rahatlamış ve sakin hissedersiniz.
-Kaslarınız belirgin bir şekilde esnekleşir ve güçlenir.
Özellikle daha önceleri düzenli egzersiz yapmadıysanız, kas ağrılarınız oluşabilir. Bu ağrıların sebebi yetersiz ısınma, kaldırabileceğinizden fazla veya size uygun olmayan egzersiz tercihleri, yetersiz beslenme veya yetersiz uyku olabilir.
Eğer düzenli pilates yapmaya karar verdiyseniz, bütün hayatınızı da düzene sokmaya gayret edin. Akşam 23’den sonra uykusuz kalmayın ve en fazla sabah 08.00’e kadar uyuyun. Yaşınız kaç olursa olsun 7-8 saat uyku size yetecektir. Unutmayın erken uyanmak fazladan 100-150 kalori yakmak demektir. Bunun yanında geç uyuyarak hem bedeninize hem de cildinize zarar verirsiniz.
Yapacağınız bütün kendinize ait değişikliklerden sonra ödülünüz, kendinizden memnun olmanızdır ve bu parayla satın alınamayacak kadar önemli bir ödüldür.
Ne kadar tembelleşme eğiliminiz olursa olsun değişim için sabredin, bilin ki hiçbir şey emek vermeden gerçek olmayacaktır. Spor yapmaya yeni başlayanların heyecanı çok güzeldir ama bu heveslilerin pek çoğu birkaç ay gibi kısa bir süre sonra beklentilerini elde edemediklerinde vazgeçmeye başlar. Oysa bu işteki en önemli unsur tolerans ve sabırdır.
Düzenli pilates ve egzersiz, düzgün beslenme, düzenli uyku ve pozitif görüşlü bir bakış açısının yaşamınızda neleri değiştireceğini hayal edin.
Öncelikle kendiniz için bir şeyler yapıyor olmak size iyi hissettirecektir. Daha rahat kayak yapabilecek, daha uzun yüzebilecek veya çok daha performanslı bir şekilde tenis oynayabileceksiniz. Daha çekici görüneceksiniz, diğer insanların yanında daha rahat hareket edeceksiniz ve daha özgüvenli olacaksınız.
Hayatınızda yapacağınız olumlu değişiklikler için on tane özellik seçin ve bunları kendiniz için gerçekleştirin.
Sağlıklı, dimdik, hoş, hoşnut, sakin, gururlu, güçlü, mutlu, güvenli, sevecen, güzel-yakışıklı…
Bir anda hayatınızın tam olduğunu hissedecek ve geleceğe daha güvenle bakacaksınız.
Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi Ücretsiz Pilates deslerimiz devam etmektedir. Ayrıca Kadıköy Halk Eğitim Merkezi destekli, İngilizce, Diksiyon, Yaşam Koçluğu, Fotoğrafçılık ve Dans derslerimizin kayıtları devam etmektedir.
Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi Pilates Eğitmeni Nurcan Bengin

ARŞİV